Films, Series & TV

Netflix verhoogt prijzen van abonnementen in Nederland

foto: Vantage_DS (Shutterstock)
  1. Newschevron right
  2. Netflix verhoogt prijzen van abonnementen in Nederland

Netflix verhoogt de prijzen van zijn abonnementen in Nederland. Dat gebeurde voor het laatst in 2017. Het gaat om de abonnementen Standaard en Premium van de streamingdienst.

De prijsstijgingen

Het Standaard-abonnement met HD-beeldkwaliteit stijgt met 3 euro per maand. Voorheen kostte het abonnement maandelijks 10,99 euro, nu wordt dat 11,99 euro. In het geval van het Premium-abonnement met 4K-beeldkwaliteit gaat het om een prijsstijging van 13,99 euro naar 15,99 euro. Aan de prijs van het Basic-abonnement verandert niets. Dat blijft 7,99 euro per maand, zonder HD-kwaliteit en met een limiet van maximaal één kijker.

"Onze prijsstijgingen weerspiegelen de grote investeringen die we doen in nieuwe series en films en de verbeteringen aan ons product", liet Netflix eerder dit jaar weten aan Deadline. "De prijs van ons Basic-abonnement blijft hetzelfde zodat zoveel mogelijk mensen kunnen blijven genieten van onze content."

Zowel voor nieuwe als huidige abonnees

De hogere prijzen gelden meteen voor nieuwe Netflix-abonnees. Maar ook huidige abonnees ontkomen niet aan de prijsstijging. Dat gebeurt 'geleidelijk', zo moeten zij de nieuwe prijs vanaf hun volgende factuur betalen.

Ster advertentie
Ster advertentie