Films, Series & TV

120 uur taakstraf geëist tegen Alberto Stegeman vanwege nepbom

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. 120 uur taakstraf geëist tegen Alberto Stegeman vanwege nepbom

Tegen programmamaker Alberto Stegeman is een werkstraf van 120 uur geëist door het Openbaar Ministerie voor het plaatsen van een nepbom. Volgens Stegeman was het enkel de bedoeling om aan te tonen dat de beveiliging bij de kazerne niet in orde was.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Over de grens

In een uitzending van zijn programma Undercover in Nederland wist Stegeman vermomd binnen te sluipen bij de militaire kazerne in Oldebroek. In de eetzaal van de kazerne plaatste hij een koffer met daarin een nepbom. Volgens justitie was het betreden van de legerplaats “in dit geval” wel gerechtvaardigd, maar het plaatsen van de bom gaat “over de grens van de journalistieke exceptie”, deelde justitie tijdens de zitting.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Knutselwerk

De nepbom die in de koffer te vinden was bestond uit stukken klei, draden, een telefoon en 32 schroeven. Tijdens de zitting zei Stegeman dat het eerder ‘iets dat leek op een knutselwerk van Bassie en Adriaan’ was. Het was enkel de bedoeling de beveiliging te verbeteren en niet om paniek te zaaien volgens de programmamaker. Na de vondst van de bom werd de kazerne uren afgesloten. De zegsman van Defensie vertelt tegen het AD: “Een onbeheerde, achtergelaten koffer zorgt altijd voor alarm.

Ster advertentie
Ster advertentie