Films, Series & TV

Danny Trejo's leven aan het licht in 'Inmate #1: The Rise of Danny Trejo'

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Danny Trejo's leven aan het licht in 'Inmate #1: The Rise of Danny Trejo'

Danny Trejo’s turbulente leven wordt door Netflix vastgelegd in een documentaire: Inmate #1: The Rise of Danny Trejo. In de docu gaat het onder andere over Danny’s drugsverslaving, zijn vele gevangenisstraffen en hoe hij deze lifestyle omzette naar een succesvolle carrière in Hollywood. De trailer kwam uit op 5 mei en belooft veel goeds.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bad guy

"Ze maken films en verhalen over mannen zoals Danny", wordt er in de trailer gezegd. Vaak speelt hij in films de bad guy, wat hij vroeger zelf ook was. Als tiener was Danny al verslaafd aan heroïne en belandde zo vaak in de gevangenis dat iedereen daar op een gegeven moment zijn naam kende.

Begonnen met acteren

Nadat hij ongeveer elf jaar van zijn leven in de gevangenis had gezeten, heeft hij deze lifestyle compleet omgegooid en begon hij met acteren. De naam van de documentaire staat symbool voor het begin van Danny’s acteercarrière, waarin hij vaak rollen kreeg als ‘gevangene nummer 1’.

Veel acteerklussen

Nu heeft Danny in meer dan vierhonderd films en series gespeeld, waaronder Spy Kids, From Dusk Till Dawn en Machete. Ook is hij al 46 jaar clean. Het geld dat hij heeft verdiend met al zijn acteerklussen gebruikt hij niet alleen voor zichzelf, maar geeft hij deels ook aan de gemeenschap waarin hij is opgegroeid.

Collega’s

In de documentaire komt Danny zelf aan het woord, maar ook zijn vrienden en collega’s met wie hij veel heeft samengewerkt, zoals actrice Michelle Rodriguez, acteur Cheech Marin en regisseur Robert Rodriguez doen hun woordje.

Ster advertentie
Ster advertentie