Films, Series & TV

Bijl uit horrorklassieker 'The Shining' te koop voor 50.000 dollar

foto: YouTube: Movieclips
  1. Newschevron right
  2. Bijl uit horrorklassieker 'The Shining' te koop voor 50.000 dollar

Ben je een enorme fan van The Shining en wil je graag een stukje filmgeschiedenis bezitten? Dan heeft veilingsite Gotta Have Rock and Roll Auctions iets leuks voor je in de aanbieding. De bijl die acteur Jack Nicholson gebruikt in de film wordt namelijk geveild voor minimaal 50.000 dollar.

Horrorklassieker

The Shining kwam uit in 1980 en wordt vandaag de dag gezien als een van de beste (horror)films ooit gemaakt. Een van de bekendste scènes uit de horrorklassieker is die waarin het personage Jack Torrance (Jack Nicholson) zijn vrouw Wendy (Shelley Duvall) opjaagt. Nadat ze zichzelf opsluit in de badkamer, beukt Jack de deur in met de bijl in een poging om zijn vrouw te vermoorden. Ook gebruikt hij de bijl om het personage Dick Hallorann (Scatman Crothers) een kopje kleiner te maken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Niet het enige exemplaar

Volgens de veilingsite is de bijl nog steeds in goede staat en krijgt de koper ook foto's van de film bij zijn aankoop. Naar verwachting zal het voorwerp verkocht worden voor een bedrag tussen de 60.000 en 90.000 dollar.

Het is overigens niet het enige exemplaar van de welbekende bijl. Filmuitgever Warner Bros. liet voor de opnames van de film tientallen hard foam-kopieën produceren, waarvan er nog maar enkelen van over zijn. Onlangs werd er nog een exemplaar verkocht voor 58.000 dollar.

Ster advertentie
Ster advertentie