Films, Series & TV

Skaffa in 'Danny's Wereld' over verkeerde keuzes: "Rust meer waard dan geld"

foto: YouTube: vpro danny's wereld
  1. Newschevron right
  2. Skaffa in 'Danny's Wereld' over verkeerde keuzes: "Rust meer waard dan geld"

Rapper Skaffa wil een slecht voorbeeld zijn voor jongeren, zegt hij. In Danny's Wereld praat hij openhartig over de foute keuzes die hij maakte en de tweede kans die hij heeft gekregen: "Laat mij die dingen hebben gedaan zodat andere jongens er niet doorheen hoeven", aldus de artiest.

'Domme beslissingen'

Skaffa werd geboren in Leningrad (het huidige Sint Petersburg in Rusland). Op zijn negende kwam hij naar Nederland, maar belandde al snel in de criminaliteit. "Gewoon door domme beslissingen van mij", zegt Skaffa, die dacht dat criminaliteit de enige manier was om geld te verdienen. "Toen kwam ik er achter dat de rust meer waarde kan hebben dan het geld."

Toen hij na zijn laatste detentie vrijkwam, ging er een knop op. Dat kwam mede doordat hij een tijd was gestopt met alcohol drinken. Skaffa dronk al alcohol in groep 7, vertelt hij. "Het lost de problemen niet op en op de langere termijn ging ik andere beslissingen maken. Ik was wat meer impulsief en wat minder doordacht. Daardoor beland je sneller in de bajes."

Slecht voorbeeld

Tegenwoordig heeft Skaffa een studio waar hij jonge artiesten begeleidt en van de straat af wil houden. "Wat die jongens kennen, is gratis te leren. Dat is the wrong way. Die weg is er, maar neemt grote risico's met zich mee", vertelt Skaffa. "Als jij maar 200 euro overhoudt aan het einde van de maand, maar al je rekeningen zijn betaald en je hebt geen problemen die niet op te lossen zijn, kijk dan of je nog die diefstal wil doen. Want op een gegeven moment is die rust zoveel meer waard."

Als Danny aan hem vraagt of Skaffa een voorbeeld zou willen zijn voor jongeren, zegt hij: "Ja, een slecht voorbeeld. Zo moet het niet. Laat mij die dingen hebben gedaan zodat andere jongens er niet doorheen hoeven."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie