Films, Series & TV

Opnames van vervolg op 'De Kinderen van Ruinerwold' gecanceld

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Opnames van vervolg op 'De Kinderen van Ruinerwold' gecanceld

De opnames van het vervolg op de documentairereeks De Kinderen van Ruinerwold zijn voortijdig gecanceld. Dat laat een van de broers, Edino van Dorsten (tweede van links op de foto), weten aan Veronica Superguide.

'Soort reallifesoap'

"De vraag naar een vervolg kwam vanuit de zender", vertelt Edino. "Zij hebben succes gehad met de documentaire en willen mensen graag laten zien hoe het nu met ons gaat. Maar het voelt als net niet genoeg reden om weer ons hele leven op z'n kop te zetten."

"We hadden een duidelijk doel met de documentaire, maar niet met een nieuwe serie", vervolgt hij. "Dan wordt het een soort reallifesoap en dat voelt niet oké. Mijn oudste broer en jongere broertjes en zusjes zouden er sowieso niet aan meedoen. Dan is het weer aan die drie overgebleven types, onder wie ik, om te vertellen hoe het met ons gaat. Dat zie ik niet echt voor me."

De documentaire

De documentairereeks, gemaakt door Jessica Vilerius, won vorig jaar de Gouden Televizier-Ring. Niet snel daarna kondigde Vilerius een vervolg aan. In De Kinderen van Ruinerwold vertelt Edino samen met twee broers en een zusje over het leven met hun vader, die zijn kinderen zowel fysiek als seksueel mishandelde, terwijl invloeden van buitenaf zoveel mogelijk werden geweerd. Ruinerwold werd wereldnieuws toen de verborgen boerderij werd ontdekt, waar het gezin jarenlang in het geheim en ongeregistreerd leefde.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie