Films, Series & TV

Crowdfundingsactie voor kinderen Ruinerwold levert ruim 150.000 euro op

foto: Twitter: MargrietBenak
  1. Newschevron right
  2. Crowdfundingsactie voor kinderen Ruinerwold levert ruim 150.000 euro op

Met een crowdfundingsactie voor de kinderen van Ruinerwold is ruim 150.000 euro opgehaald. De actie is opgezet om de negen kinderen van de familie een goede herstart in de samenleving te geven.

Documentaire

Gerrit Jan van D. zat jarenlang verborgen op een boerderij met zijn jongste kinderen, die tegen hun wil werden afgesloten van de buitenwereld. De politie ontdekte het gezin in oktober 2019, toen een van de kinderen de boerderij verliet en naar een kroeg ging om hulp te vragen. Het schokkende verhaal van het leven op de boerderij was de laatste weken op NPO1 te zien in de documentaire De Kinderen van Ruinerwold.

Esther Suurmond was zo onder de indruk van die documentaire, dat ze besloot een crowdfunding op te zetten. "Door de documentaire zag ik eigenlijk voor het eerst het hele verhaal en dacht: ik moet wat doen", zegt ze in gesprek met RTV Drenthe. Het geld dat wordt opgehaald is bedoeld voor de kinderen om opleidingskosten, rijlessen, tandartskosten en huisvestingskosten te kunnen betalen. Het streefbedrag is 270.000 euro, zodat ieder kind 30.000 ontvangt.

Civiele zaak

Onlangs werd ook bekend dat de vier oudste kinderen een civiele zaak tegen de vader zijn gestart. Eerder dit jaar bepaalde een rechter echter dat de vader door zijn gezondheid niet terecht kan staan. Hij liep in 2016 een ernstig herseninfarct op, waardoor hij niet meer kan praten. Via een civiele zaak hopen de vier oudste kinderen, die ook aan het woord komen in de documentaire, toch nog op enige gerechtigheid.

Ster advertentie
Ster advertentie