Up 2 Date

Rutte over versoepelingen op 28 april: "Ik durf mijn hand er niet voor in het vuur te steken"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Rutte over versoepelingen op 28 april: "Ik durf mijn hand er niet voor in het vuur te steken"

Het ziet er helaas naar uit dat de horeca nog langer moet wachten op versoepelingen. Tijdens het debat van gisteren over de corona-aanpak liet demissionair premier Rutte weten dat de versoepelingen, die op 28 april zouden, voor terrassen en buitenruimten wellicht nog langer op zich laten wachten.

'Terrassen heropenen is onverantwoord'

"Ik durf mijn hand er niet voor in het vuur te steken. Misschien duurt het nog langer", aldus Rutte over de versoepelingsdatum van 28 april. "Ik kan geen garantie bieden. De dagelijks instroom van coronabesmettingen in ziekenhuizen moet afgenomen zijn. We moeten over de piek heen zijn."

Rutte gaf onder meer aan dat hij het nu onverantwoord vindt om de terrassen open te gooien. Afgelopen maandag gaven de burgemeesters van vier grote steden aan dat het openen van de terrassen en buitenruimten zou kunnen bijdragen aan een betere naleving van de coronamaatregelen. Rutte is het daar niet helemaal mee eens. "Het is niet zo dat het Vondelpark leegstroomt als de terrassen opengaan." Ook voegde hij daaraan toe dat de heropening van de terrassen en buitenruimten ervoor zorgt dat meer mensen op pad gaan en gebruikmaken van het openbaar vervoer.

Openingsplan

Afgelopen dinsdag hebben Rutte en demissionair minister Huge de Jonge een openingsplan geïntroduceerd waarin stapsgewijs de heropeningsroute naar de zomer geschetst wordt. De eerste versoepelingen - de heropening van de horeca en afschaffing van de avondklok - zouden onder voorbehoud op 28 april ingaan, maar die plannen lijken met de huidige uitspraken van Rutte op losse schroeven te staan.

Ster advertentie
Ster advertentie