Up 2 Date

Kabinet gaat per week bekijken of versoepelingen mogelijk zijn

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Kabinet gaat per week bekijken of versoepelingen mogelijk zijn

Demissionair minister Ferd Grapperhaus heeft gisteren na afloop van het Veiligheidsberaad gezegd dat versoepelingen van de coronamaatregelen per week bekeken zullen worden.

Dinsdagavond meer informatie

Het Veiligheidsberaad is het overleg tussen alle voorzitters van de 25 veiligheidsregio's. Uit dit overleg is naar voren gekomen dat het kabinet dinsdagavond bespreekt welke versoepelingen wel of niet doorgevoerd kunnen worden. Dit zal door middel van een persconferentie bekendgemaakt worden. Onder deze versoepelingen valt ook de heropening van terrassen en buitenruimten.

'Nog even volhouden'

Afgelopen week leek het er even op dat de terrassen en buitenruimten op 21 april weer open konden gaan. Vervolgens zou de heropening een week later plaatsvinden, maar ook dat is nog niet helemaal zeker. "Ik zou het liefst willen dat dit aan de orde is, maar ik ben hier somber over. Er ligt een heel helder advies van het OMT", zei Grapperhaus na afloop van het Veiligheidsberaad.

"Het kan nu nog niet, omdat het te veel mensen op de been brengt. Wij moeten alles afwegen en de druk op de ziekenhuizen is echt enorm. Wij zitten heel dicht bij die piek. Als die piek hoger gaat worden, dan gaan er ongelukken gebeuren. Het OMT zegt dat we nog even moeten volhouden. Heel even is in elk geval korter dan een maand."

'Coronamoeheid'

Grapperhaus voegde daaraan toe dat het uitstellen van versoepelingen een moeilijk probleem is, vanwege de 'coronamoeheid' van veel Nederlanders. "De teleurstelling begrijpen we. Vorige week zagen we een lichtpunt en een paar dagen later was dit lichtpunt toch een beetje minder zichtbaar."

Ster advertentie
Ster advertentie