Naar homepage
Up 2 Date

Hogescholen en universiteiten vanaf 26 april beperkt open

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Hogescholen en universiteiten vanaf 26 april beperkt open

De versoepelingen van de coronamaatregelen gaan helaas voorlopig nog niet door, maar voor studenten is er wel goed nieuws. Zij kunnen zich voorzichtig gaan verheugen op fysiek les volgen in een klaslokaal in plaats van online vanuit hun slaapkamer. Volgens Haagse bronnen mogen vanaf 26 april de hogescholen en universiteiten namelijk weer deels open. Studenten moeten zich voor een les dan wel testen op het coronavirus.

Persconferentie

Demissionair premier Rutte zal morgenavond tijdens een persconferentie bekendmaken wat precies de plannen zijn, maar het is al duidelijk dat het heropenen van het hoger onderwijs losstaat van de andere versoepelingen, zoals het schrappen van de avondklok en het openen van de terrassen. Dat soort stappen kunnen volgens het kabinet op zijn vroegst pas op 28 april gezet worden, omdat de besmettingscijfers en ziekenopnames nog te hoog zijn.

Steeds eenzamer

Lyle Muns, voorzitter van de Landelijke Studentenvakbond, liet in Turn Up! weten dat het de hoogste tijd is dat de hogescholen en universiteiten weer opengaan: "Het zou compleet onacceptabel zijn als we nog steeds online les moeten volgen." Het heropenen van de scholen is al een paar keer uitgesteld en daar merken steeds meer jongeren de gevolgen van. "Je ziet gewoon dat studenten zich steeds eenzamer voelen en zich slecht kunnen concentreren op hun kleine kamertjes", vertelt Lyle. "Het heeft lang genoeg geduurd. Eén fysieke les per week is toch niet te veel gevraagd?"

LSVb-voorzitter Lyle Muns: "Je ziet gewoon dat studenten zich steeds eenzamer beginnen te voelen"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie