Naar homepage
Up 2 Date

De Jonge tempert verwachtingen van versoepelingen op 21 april

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. De Jonge tempert verwachtingen van versoepelingen op 21 april

Hugo de Jonge, demissionair minister van Volksgezondheid, wil de verwachtingen temperen wat betreft mogelijke versoepelingen van de coronamaatregelen op 21 april. Dat zei hij vrijdagavond in het RTL programma Beau.

"geen domme dingen doen"

Eerder deze week kwam het bericht naar buiten dat het demissionaire kabinet aan een plan werkt om 21 april een aantal versoepelingen van de maatregelen te presenteren. Zo zouden, als de besmettingscijfers het toelaten, terrassen en winkels weer worden opengegooid.

De Jonge waarschuwde in de talkshow van Beau echter voor te veel optimisme. "We zijn bezig met een openingsplan, we moeten perspectief bieden", aldus de minister. "Maar op het moment dat de buitenwereld lucht krijgt van dat plan, wordt gedacht: holadijee, bloemetjes buiten. Maar in het zicht van de haven moeten we geen domme dingen doen."

De Jonge stelt zorgsector gerust

De Jonge begrijpt ook dat de zorgsector vraagtekens heeft bij het idee van mogelijke versoepelingen. "Die denken: versoepelingen? Hou eens op. Kijk eens om je heen." Volgens de minister liggen er op dit moment namelijk 2.500 coronapatienten in ziekenhuizen. "750 op de intensive care, elke dag meer, de laatste dagen lopen de cijfers weer op. We denken dat de derde golf lager zal zijn, maar we zijn nog niet over de piek heen." De Jonge wilde nog niets kwijt over mogelijke aankondigingen op de persconferentie van aanstaande dinsdag. "Maar ik wil wel toevoegen dat we geen domme dingen gaan doen voor de zorg."

Ster advertentie
Ster advertentie