Up 2 Date

Zo gaat het nu met Edino en Israel uit Ruinerwold

foto: Twitter: MargrietBenakfoto: Twitter: MargrietBenak
  1. Newschevron right
  2. Zo gaat het nu met Edino en Israel uit Ruinerwold

Het verhaal en de documentaire over het Ruinerwoldgezin hield Nederland in zijn greep. Zoons Edino en Israel maken het momenteel goed. De één heeft een bijzondere stageplek te pakken, de ander werkt als fitnesscoach.

Openhartig interview

In een openhartig interview met Men's Health vertelt Edino dat hij nu fitnesscoach is en hoopt andere mensen te inspireren. "Het zit niet in mijn karakter om bij de pakken neer te gaan zitten. Fitness heeft me zelfvertrouwen gegeven", vertelt hij. "Ik ben fysiek niet meer ondergeschikt aan mijn vader, zoals het jongetje van vroeger dat altijd klappen kreeg dat wel was. Ik kan voor het eerst in mijn leven echt mezelf zijn."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hulp zoeken

Op zeventienjarige ontvluchtte Edino het gezin. Hulp zoeken deed hij pas jaren later. "Dat was een grote stap, want ik wilde niet klagen en zielig doen. Ik voelde me klote, eenzaam. De samenloop van omstandigheden maakte me depressief. Maar achteraf had ik direct na mijn vertrek hulp moeten zoeken. Het heeft me tien jaar en heel veel stress gekost."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Stage bij Britt Dekker

Ook zijn broertje Israel maakt het goed. In 2019 bracht hij de zaak aan het rollen nadat ook hij het gezin besloot te verlaten. Momenteel volgt hij een filmopleiding en werkt hij samen met Britt Dekker aan de paardenfilm Silverstar. "We moesten een snuffelstage gaan doen, dus ik ben een beetje gaan zoeken", vertelt hij.

Kans

Hij krees hulp van vriend Ties - die ook de documentaire De kinderen van Ruinerwold filmde - en zo kwam hij terecht bij Britt. "Toen hij aan het filmen was had hij het al over deze film. Ik was toen al meer dan een half jaar met de opleiding bezig en zo ben ik erbij gekomen. Ja, ik ben blij dat ik die kans krijg."

Ster advertentie
Ster advertentie