Films, Series & TV

South Park tot ten minste 2027 nog op de buis

foto: YouTube: South Park Studios
  1. Newschevron right
  2. South Park tot ten minste 2027 nog op de buis

De makers van South Park hebben een nieuwe deal getekend met ViacomCBS die de show tot ten minste 2027 op de buis zal houden. Ook zijn er 14 films van de cartoon in de deal betrokken. Dat meldt Deadline.

twee films per jaar

Met de nieuwe deal lijkt het er op dat de serie een totaal van 30 seizoenen zal gaan aantikken. De eerste twee films zouden later dit jaar al op Paramount+ moeten verschijnen. Het plan is om twee films per jaar uit te brengen op het streamingplatform, terwijl nieuwe seizoenen van de show eerst op Comedy Central zullen worden uitgezonden. Hoewel een officieel bedrag voor de deal nog niet bekend is gemaakt, meldt Bloomberg dat het om een waarde van 900 miljoen dollar gaat.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Nieuwe formats uitproberen'

Trey Parker en Matt Stone, de makers van de serie, laten weten enthousiast te zijn over de nieuwe deal. "Comedy Central is al 25 jaar onze thuisbasis en we zijn echt blij dat ze een verbintenis met ons zijn aangegaan voor de komende 75 jaar", aldus het duo. "We kunnen niet wachten om weer traditionele South Park afleveringen te maken, maar nu kunnen we ook nieuwe formats uitproberen. Het is geweldig om partners te hebben die altijd een kans met ons willen wagen."

Ster advertentie
Ster advertentie