Films, Series & TV

Netflix brengt veelbelovende trailer uit van 'Avatar: The Last Airbender'

foto: YouTube: Netflix
  1. Newschevron right
  2. Netflix brengt veelbelovende trailer uit van 'Avatar: The Last Airbender'

De eerste trailer van Avatar: The Last Airbender is eindelijk een feit. De afgelopen maanden deelde Netflix vele foto's van de serie, maar inmiddels kunnen fans de eerste bewegende beelden van onder anderen Suki, Sokka, Appa en natuurlijk Aang bekijken.

Zware taak

Na het geflopte The Last Airbender uit 2010 leken fans alle hoop op een waardige liveaction-film in het Avatar-universum te hebben opgegeven. Netflix heeft dan ook de zware taak om de verwachtingen van fans in te lossen en op basis van de eerste trailer lijkt dat te gaan lukken. Net als de animatieserie vertelt The Last Airbender het verhaal van de vier naties die in harmonie leefden totdat de vuurnatie de wereld wilde overnemen en alle Luchtnomaden uitmoordde. De vuurnatie had echter één Luchtnomade over het hoofd gezien. De speelse Luchtnomade Aang blijkt namelijk nog in leven te zijn en aan hem de taak om de vrede tussen alle naties te bewaken.

Aziatische cultuur

Een aspect van The Last Airbender (2010) waar veel fans kritiek op hadden, was dat de cast van die film vrijwel volledig uit witte acteurs bestond. Dat terwijl Avatar overduidelijk is geïnspireerd op Aziatische culturen en religieuze stromingen, zoals het Tibetaans boeddhisme. Netflix lijkt in elk geval zoveel mogelijk trouw te willen blijven aan het bronmateriaal en heeft dan ook grotendeels Aziatische acteurs gecast voor de serie.

Fans moeten nog wel even geduld hebben tot ze aan de slag kunnen met de serie. Avatar: The Last Airbender is pas vanaf 22 februari 2024 te streamen op Netflix. Tot die tijd kun je genieten van onderstaande beelden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie