Films, Series & TV

De makers van 'Black' maken film tegen seksueel geweld

  1. Newschevron right
  2. De makers van 'Black' maken film tegen seksueel geweld

De makers van de controversiële film 'Black' zijn bezig met een nieuw project. Met hun korte film 'Hashtag' willen ze een statement maken tegen seksueel geweld. De Vlaamse regisseurs Adil el Arbi en Bilall Fallah hadden eerder dit jaar groot succes in Nederlandse en Belgische bioscopen met 'Black', een film over geweld en liefde in achtergestelde delen van Brussel.

Goede doel

Normaal chillen de twee filmmakers in Los Angeles met Hollywoodsterren als Russel Crowe en Cuba Gooding Jr., maar voor de opnames van Hashtag is het duo weer in Hoogstraten, België te vinden. De korte film gaat over een meisje dat slachtoffer wordt van catfishing. Vijf Vlaamse meisjes hebben het scenario geschreven tijdens hun deelname aan Rode Neuzen Dag 2016, een dag waarop meer aandacht wordt gevraagd voor psychologische hulp voor jongeren die het nodig hebben. Zij hebben Adil en Bilall zover gekregen dat zij gratis meewerken aan de film.

Verkrachtig

Eerder zijn de regisseurs ongewild in verband gebracht met seksueel geweld. Één van de casting directors van 'Black' werd in oktober veroordeeld voor verkrachting van onder andere potentiële filmfiguranten. Adil en Bilall namen al gauw afstand van de daden van de veroordeelde.

Patser

Binnenkort beginnen de regisseurs in Amerika met 'Beverley Hills Cops 4,' waar Eddy Murphy weer in de hoofdrol schittert. Maar ze blijven niet lang weg. Hun toekomstige film 'Patser' met acteur Matteo Simoni wordt in Antwerpen gedraaid. Wanneer de opnames voor de actiefilm beginnen, is nog niet duidelijk.

Ster advertentie
Ster advertentie