Music

The Black Eyed Peas maakt ontroerende remake van ‘’Where Is The Love?’’

  1. Newschevron right
  2. The Black Eyed Peas maakt ontroerende remake van ‘’Where Is The Love?’’

Waar is de liefde? Het was volgens The Black Eyed Peas hard nodig om deze vraag na dertien jaar nog eens te stellen. In de ontroerende videoclip van #WHERESTHELOVE worden confronterende beelden van politiegeweld, oorlog en terroristische aanslagen afgewisseld met beelden van de vele meewerkende artiesten.

Liefde is de sleutel

In de originele versie waren Justin Timberlake en Fergie al te horen, maar in deze versie zorgen ook Mary J. Blige en Usher voor kippenvel. Verder leveren onder andere The Game, Diddy, A$AP Rocky en Jaden Smith een indrukwekkende bijdrage aan het nummer. En ook de vertrouwde wijze woorden van DJ Khaled mochten uiteraard niet ontbreken:

''Love is the key. Love is the answer. Love is the solution. They don't want us to love. Love is powerful.''

Naast de artiesten zijn er ook een aantal nabestaanden van slachtoffers van politiegeweld te zien, zoals de moeder van Philando Castile en de tante van Alton Sterling.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vrijheid

In deze tijd vol aanslagen, oorlog en wapengeweld is ''Where Is The Love?'' actueler dan ooit. Will.i.am wil met deze remake de jongere generaties bij elkaar brengen.

''Ik hoop dat dit nummer alle millenials inspireert om naar buiten te gaan en van de hoogste bergen te schreeuwen: geef om je vrijheid.''

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het geld dat wordt opgebracht met het nummer gaat naar i.am.angel. Deze stichting zet zich in voor de educatie van minder bevoorrechte kinderen.

Ster advertentie
Ster advertentie