Artiest

Justin Timberlake

  1. Musicchevron right
  2. FunX Artistschevron right
  3. Justin Timberlake
'N-Sync-zanger die in 2002 solo gaat en 'by far' het meest succesvolle lid van de jongensgroep is. Het eerste solo-album van Justin Timberlake verschijnt in september 2002. Futuresex/Lovesounds, het tweede album van Justin komt vier jaar later uit, in 2006.

'N Sync

Justin Timberlake wordt geboren in Memphis. In zijn tienerjaren maakt hij deel uit van N Sync. In de jaren '90 scoort de jongensgroep grote hits met 'I Want You Back', 'Thinking Of You (I Drive Myself Crazy)', 'Bye Bye Bye' en 'Girlfriend'.  In totaal brengen de jongens samen 4 albums uit (waarvan 1 kerst album). Hierna besluit Justin solo aan de slag te gaan.

Solo-album Justified

Het eerste solo-album van Justin Timberlake Justified verschijnt in september 2002. De single 'Like I Love You' is dan inmiddels een hit geworden. De tweede single luistert naar de titel 'Cry Me A River' en is een samenwerking tussen Timberlake en producer Timbaland. Ook 'Rock Your Body' doet het goed in de charts. Tijdens het benefietfestival Live8 op 2 juli 2005 treedt hij op in Philadelphia. Timbaland en Pharrel Williams werken als producers mee aan het album en bepalen voor een groot deel het geluid van zijn solodebuut.

Tweede plaat Futuresex/Lovesounds

De langverwachte tweede plaat van Justin Timberlake verschijnt in september 2006. De opvolger van het uitermate succesvolle Justified is Futuresex/Lovesounds. De eerste single, 'Sexy Back', wordt wereldwijd een enorme hit. De opvolger is 'My Love'. 

'What Goes Around...'

De derde single van het album Futuresex/Lovesounds komt uit in februari 2007. Het is 'What Goes Around... Comes Around'. De platenmaatschappij van Justin wilde aanvankelijk een ander nummer uitbrengen, maar koos na uitgebreid onderzoek toch voor 'What Goes Around... Comes Around'.

Amsterdam Arena

In het kader van zijn Europese concerttour treedt Justin Timberlake op 16 juni 2007 op in de Amsterdam Arena. Kort voor het concert verschijnt de vierde single van het album Futuresex/Lovesounds . Het is 'Lovestoned'. Het nummer wordt gebombardeerd tot 3FM Megahit.

Voorprogramma

In het voorprogramma van Justin's concert in de ArenA staat de Nederlandse YouTube-ster Esmée Denters. Zij zal ook meereizen naar Scandinavië om daar met hem op te treden. Esmée is de eerste artiest die tekent bij het eigen label van Justin; Tenman Records. Na paar jaar komt het tot een breuk met het label.

The 20/20 Experience

Het derde album van Justin Timberlake The 20/20 Experience verschijnt in maart 2013. De eerste single is 'Suit & Tie', een samenwerking met Jay Z. 'Mirrors' is de volgende single. Op het album werkt Timberlake wederom met producer Timbaland.

The 20/20 Experience 2 Of 2

'Take Back The Night' is de eerste single van The 20/20 Experience 2 Of 2 van Justin Timberlake. Het album verschijnt in september 2013 en is het tweede deel van The 20/20 Experience

'Love Never Felt So Good'

Wanneer er besloten wordt nooit eerder verschenen materiaal van Michael Jackson postuum uit te brengen op het album Xscape, neemt Justin daar ook zijn aandeel in. Hij zingt mee op 'Love Never Felt So Good', een nummer dat Michael al in 1984 schrijft. Het nummer wordt als single uitgebracht en met succes: het wordt een hit.