Music

Timbaland brengt na 15 jaar weer muziek uit met Justin Timberlake en Nelly Furtado

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Timbaland brengt na 15 jaar weer muziek uit met Justin Timberlake en Nelly Furtado

Timbaland heeft afgelopen vrijdag na meer dan 15 jaar weer muziek uitgebracht met Justin Timberlake en Nelly Furtado, en noemde het nummer een "speciaal" moment. Het trio werkte in het verleden veel samen, maar een comeback bleef lang uit. Nu is het eindelijk zover.

NOSTALGIE

Keep Going Up kwam afgelopen vrijdag uit. Het nummer begint gelijk met een knipoog naar Nelly Furtado's hit uit 2006, "Promiscuous," waarin Timbaland zegt: “How you been young lady?/ Does the feeling still drive you crazy?” In een gesprek met ET op de dag van de release van het nummer, uitte Timbaland zijn hoop dat de fans een gevoel van nostalgie ervaren.

"Ik weet niet wat het was, maar dit nummer is speciaal," zei hij. "Ik hoop dat het aan alles voldoet wat de mensen willen. Als mensen het jaar 2006 willen terughalen, denk ik dat we het goed hebben gedaan. Ik denk dat we een nummer hebben gegeven met betekenis."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

HITMACHINES

Timbaland was de architect achter de meeste hits in de jaren 2000. Hij was de genie achter Nelly Furtado's hits als Promiscuous en Say It Right. Ook was hij verantwoordelijk voor Justin Timberlake's revolutionaire album uit 2007, LoveSex/FutureSounds. Toen hij ze samen in de studio zette om Give It To Me te maken, leek een nieuwe hitmachine ontstaan.

TIJD VOOR EEN COMEBACK?

Sindsdien zijn deze drie muzieklegendes echter hun eigen weg gegaan. Nelly Furtado bracht nog twee albums uit, zonder enige samenwerking met Timbaland. Maar op dit moment schittert ze als nooit tevoren, en haar comeback lijkt zoveel aantrekkingskracht te hebben dat het de drie grootheden na meer dan 10 jaar weer samen heeft gebracht. Zullen ze de hitlijsten weer domineren? Misschien is dit het startsein.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie