Music

Justin Timberlake en Timbaland komen binnenkort met nieuw album

foto: YouTube: Timbaland
  1. Newschevron right
  2. Justin Timberlake en Timbaland komen binnenkort met nieuw album

Het lijkt erop dat 2023 een mooi muzikaal jaar gaat worden voor liefhebbers van 00's r&b en hiphop. Naast een aangekondigd album met Missy Elliott heeft Timbaland namelijk ook een album klaarliggen met Justin Timberlake! De hitproducer liet aan Variety weten dat het project al helemaal klaar is en dezelfde sound heeft als het succesvolle FutureSex/LoveSounds uit 2006.

'Komt eraan'

"We zijn net klaar en alles klinkt geweldig", vertelde Timbaland onlangs in het interview over het aankomende album. "Nu is het echt aan hem (Justin, red.), wanneer hij wil dat het uitkomt, maar het is klaar en het komt eraan." Een releasedatum is nog niet gedeeld.

'Precies wat je van ons gewend bent'

Fans van het succesvolle muzikale duo kunnen zich verheugen op hun 'ouderwetse' sound, want volgens Timbaland hebben de nieuwe nummers dezelfde vibe als hun eerdere album van zeventien jaar terug. "Het is fun, niet te zwaar, gewoon wat je van ons verwacht", aldus Timbaland. "Muziek is een jonge sport. We hebben allebei al veel gezien van het leven, maar moesten het 13-jarige kind terugbrengen, snap je? We hadden nummers die misschien te ingewikkeld waren en we zeiden dat we willen dat het voelt als 'FutureSex' deel twee, dus we hebben nummers gepakt die daarbij passen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

FutureSex/LoveSounds

FutureSex/LoveSounds is Justins tweede en tevens bestverkochte album. Het haalde in verschillende landen de platinastatus en bevatte een paar van zowel Justins als Timbalands grootste hits. Zo staat JT's eerste nummer 1-hit SexyBack op de plaat, net als My Love en What Goes Around... Comes Around.

Ook in de jaren erna sloegen Justin Timberlake en Timbaland nog regelmatig de handen ineen. Zo waren Timba's producties ook te horen op Justins albums The 20/20 Experience (2013) en Man of the Woods (2018).

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Missy Elliott

Timbaland heeft de afgelopen periode ook al meerdere keren gehint op een aankomende album met Missy Elliott, een andere artiest met wie hij in de jaren 00 veel succesvolle muziek heeft uitgebracht. "We hebben veel nummers die we binnenkort gaan opnemen", zegt de producer daarover. "Mijn droom is om het rond haar verjaardag op 1 juli uit te brengen. Ik wil dat het klinkt zoals ze (Missy, red.) er nu uitziet - ze ziet er geweldig uit."

In tegenstelling tot het album met Justin Timberlake zal het project met Missy wel een nieuwe sound hebben. "Het wordt nieuw en fun - of misschien niet echt nieuw, maar meer underground en alles upbeat. Sommige nummers hebben een beetje een latin gevoel, bijna zoals het Bad Bunny-effect, andere zijn meer Braziliaanse funk. Mensen gaan het geweldig vinden en het gaat misschien wel een ander publiek bereiken."

Ster advertentie
Ster advertentie