Films, Series & TV

'Sky Rojo' kondigt nu al tweede seizoen aan (en dat komt sneller dan je denkt)

foto: Netflix
  1. Newschevron right
  2. 'Sky Rojo' kondigt nu al tweede seizoen aan (en dat komt sneller dan je denkt)

De Spaanse actieserie Sky Rojo staat nog maar net op Netflix, maar er is nu al een tweede seizoen aangekondigd! Door middel van een korte teaser laat Netflix weten dat je vanaf 23 juli kan zien hoe het verdergaat met de op de vlucht geslagen prostituees Coral (Verónica Sánchez), Wendy (Lali Esposito) en Gina (Yanis Prado).

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vluchtende prostituees

Sky Rojo, van Casa de Papel-makers Álex Pina en Esther Martínez Lobato, staat sinds 19 maart op Netflix. De serie bestaat uit 8 korte afleveringen van zo'n 25 minuten, dus de kans is groot dat je er al doorheen bent. Het verhaal gaat over drie vrouwen die het werk in een seksclub achter zich laten en op de vlucht slaan voor hun pooier. Dat levert een gevaarlijke roadtrip vol onverwachte gebeurtenissen op, die eindigt in een flinke cliffhanger.

Het was (gelukkig) al een tijdje duidelijk dat het eerste seizoen een vervolg zou krijgen, zo vertelden de makers eerder aan FunX. "Het eerste seizoen zorgt voor zoveel adrenaline bij de kijker dat je waarschijnlijk niet lang kan wachten op het tweede seizoen", aldus Lobato.

Serieuze verhalen

Scenarioschrijver Lobato vertelde ook dat er veel research is gedaan om het verhaal over slachtoffers van mensenhandel te vertellen: "Er is inspiratie gehaald uit een diepe put van verhalen van sekswerkers en slachtoffers van seksuele uitbuiting in Spanje." Niet alle verhalen konden gebruikt worden in de serie, omdat sommige té hartverscheurend waren. "We moeten het publiek blijven entertainen en hoop geven, zodat het dragelijk is om naar de serie te kijken. Maar in het echte leven is er vaak geen ontsnappen aan zo'n soort situatie. Veel vrouwen herstellen nooit meer van de mentale schade die ze is aangedaan."

Ster advertentie
Ster advertentie