Films, Series & TV

De mysterieuze dood van Brittany Murphy wordt onderzocht in nieuwe documentaire

foto: Cluelessfoto: Clueless
  1. Newschevron right
  2. De mysterieuze dood van Brittany Murphy wordt onderzocht in nieuwe documentaire

De plotselinge dood van de 32-jarige actrice Brittany Murphy in 2009 houdt nog steeds veel mensen bezig. In een nieuwe documentaire wordt haar leven en mysterieuze dood opnieuw onderzocht.


Hartstilstand

Brittany Murphy kun je onder andere kennen van de films Clueless en Uptown Girl. Volgens het officiële rapport dat in 2009 werd opgesteld, overleed Brittany aan een hartstilstand. De autopsie wees uit dat ze aan een longontsteking en bloedarmoede leed. Vijf maanden later overleed haar man Simon Monjack - ook hij leed aan een longontsteking en ernstige bloedarmoede.

Vergiftigd

Veel mensen geloven niet dat de twee een natuurlijke dood zijn gestorven. Brittany's vader, Angelo Bertolotti, vertrouwde de situatie niet en liet enkele haren van zijn dochter onderzoeken. Daarin werden verschillende zware metalen in hoge concentraties aangetroffen. Zware metalen zitten in diverse bestrijdingsmiddelen, zoals ratten- en insectengif. Deze stoffen kunnen hoofdpijn, duizeligheid, trillingen, neurologische klachten en ernstige maag- en longproblemen veroorzaken.

Natuurlijk overlijden

Toch is de doodsoorzaak niet opnieuw onderzocht. "Wij hebben geen plannen om het onderzoek naar de doodsoorzaak te heropenen. Wij staan achter ons oorspronkelijke rapport. Aangezien we geen resultaten van een nieuw laboratoriumonderzoek hebben ontvangen, kunnen we geen andere conclusies trekken. Dit was een natuurlijk overlijden", aldus de lijkschouwer in Los Angeles toentertijd.

Tweedelige documentaireserie

Filmsite Deadline heeft bekendgemaakt dat HBO Max momenteel aan een tweedelige documentaireserie werkt waarin het leven en de vroegtijdige dood van Brittany wordt onderzocht. De naam van de documentaire is nog niet bekend, maar volgens Deadline zal het verder gaan dan enkel samenzweringstheorieën. In de documentaire worden nieuwe archiefbeelden gebruikt en komen mensen aan het woord die het dichtst bij de actrice staan.

Regisseur

De serie wordt gemaakt door Blumhouse Television en Pyramid Productions. Cynthia Hill zal de film regisseren en Jason Blum, Chris McCumber, Jeremy Gold, Mary Lisio en James Buddy Day zijn de uitvoerende producenten. "Ik stemde ermee in om deze film te maken, omdat ik het jammer vind dat Brittany's veelbelovende leven en carrière overschaduwd zijn door de omstandigheden van haar dood", vertelt de regisseur. Het is nog niet bekend wanneer we de documentaire kunnen verwachten.

Ster advertentie
Ster advertentie