Films, Series & TV

Louis Theroux komt met nieuwe documentaire over Joe Exotic

foto: YouTube: Netflix UK & Ireland
  1. Newschevron right
  2. Louis Theroux komt met nieuwe documentaire over Joe Exotic

Bekende documentairemaker Louis Theroux gaat voor de BBC een nieuwe docu maken over Joe Exotic uit Tiger King. Tien jaar geleden bezocht hij Joe Exotic al eens voor een onderdeel van een docu, nog ver voordat de Tiger King werelberoemd werd door de immens populaire docuserie op Netflix.

The Cult of Joe Exotic

Nu gaat Theroux dus een gehele special wijden aan de Tiger King. In de special, die The Cult Of Joe Exotic heet, keert Theroux terug naar Exotics thuisstaat Oklahoma om met mensen uit zijn leven te bespreken wat er allemaal is gebeurd tussen nu en tien jaar geleden, toen hij de Tiger King voor het eerst ontmoette.

Joe Exotic zit inmiddels een flinke gevangenisstraf uit voor het plotten van een huurmoord en meerdere gevallen van dierenmishandeling. Sinds zijn gestegen populariteit probeert hij met behulp van nieuwe advocaten de gevangenis uit te komen.

"Typisch Amerikaans"

Theroux kijkt door alle nieuwe gebeurtenissen rondom de Tiger King enorm uit naar de nieuwe docu. "Dit is zo'n typisch Amerikaans verhaal, dat plaatsvindt in het hart van Oklahoma met een groep mensen die bijna te kleurrijk en over de top zijn om te geloven", zegt hij. "Ik ben daar in 2011 drie keer geweest en heb er acht of negen dagen gefilmd. Ik was vergeten hoeveel we hadden opgenomen tot ik tijdens de lockdown die beelden nog eens bekeek. Het is ongelooflijk hoeveel we hebben, en het verhaal is sindsdien alleen nog maar gekker en groter geworden."

Het is nog onduidelijk wanneer de documentaire zal verschijnen.

Ster advertentie
Ster advertentie