Naar homepage
Films, Series & TV

Razzie Awards 2021: erotische Netflix-hit '365 Days' genomineerd voor slechtste film

foto: YouTube: @EnsWorld
  1. Newschevron right
  2. Razzie Awards 2021: erotische Netflix-hit '365 Days' genomineerd voor slechtste film

De nominaties van de 41ste editie van de Golden Rapsberry Awards, oftewel de 'Razzies', zijn bekendgemaakt. Deze prijzen worden uitgereikt aan onder andere de slechtste films van het voorgaande jaar. Ook al zit niemand op zo'n prijs te wachten, er zijn toch weer vijf films die er kans op maken. Eén daarvan is 365 Days, de omstreden Poolse Netflix-hit van vorig jaar.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het verhaal

De film gaat over een ambitieuze directrice die zich in een saaie relatie bevindt. Totdat ze het slachtoffer wordt van een dominante maffiabaas die door haar is geobsedeerd. Hij wil dat de vrouw op hem verliefd wordt. Dit doet hij door de directrice één jaar lang gevangen te houden. Uiteindelijk loopt dat uit op een heftige seksrelatie. Dit is zeker terug te zien in de vorm van een heleboel sensuele scènes die hoogstwaarschijnlijk zijn geïnspireerd door Fifty Shades of Grey.

Veel ophef

Toen 365 Days vorig jaar uitkwam, werd het een megasucces. Het ontving echter ook heel veel kritiek. Veel mensen vonden dat de film seksueel geweld zou verheerlijken. Ook zou het vrouwelijke personage Laura aan het 'Stockholm-syndroom' leiden waardoor ze zich erg makkelijk laat chanteren. Een ander kritiekpunt ging over de categorie van de film. Het werd bestempeld als 'romantisch', terwijl veel kijkers het eerder zagen als pure horror. De kritiek was zelfs zo erg dat er petities verschenen om de film offline te halen. De makers lieten zich niet uit het veld slaan, want inmiddels is er al een tweede deel in de maak. Toch komt de nominatie van 365 Days voor slechtste film voor vele niet echt als een verrassing.

Razzies 2021

Vorig jaar viel met zes Golden Raspberry Awards de film Cats het vaakst in de prijzen. Dit jaar maakt naast 365 Days ook Absolute Proof, Music, Fantasy Island en Dr. Dolittle kans om te winnen. De Razzie Awards 2021 vindt plaats op zaterdag 24 april, twee dagen voor De Oscars.

Benieuwd naar de complete lijst met alle nominaties voor de Razzies? Check het hier.

Ster advertentie
Ster advertentie