Films, Series & TV

Idris Elba is een cowboy in Netflix-film 'Concrete Cowboy'

foto: Netflix
  1. Newschevron right
  2. Idris Elba is een cowboy in Netflix-film 'Concrete Cowboy'

Idris Elba heeft al heel veel verschillende rollen gespeeld, maar als cowboy heb je hem nog nooit gezien. Daar komt binnenkort verandering in, want vanaf 2 april is hij te zien in de Netflix-film Concrete Cowboy. Daarin speelt hij cowboy Harp, de vader van de 15-jarige Cole, gespeeld door Stranger Things-acteur Caleb McLaughlin.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vader en zoon

Concrete Cowboy is gebaseerd op het boek Ghetto Cowboy (2009) van G. Neri. In de film, een 'vader-zoon-drama', zie je hoe Cole van school wordt gestuurd en vervolgens bij zijn vader gaat wonen. Dat blijkt een apart figuur met wie hij geen close band heeft. Cole probeer zijn leven opnieuw op te bouwen terwijl hij verstrikt raakt tussen het straatleven en de hechte zwarte cowboycommunity waar zijn vader onderdeel van is. Bij de cast horen verder ook Jharrel Jerome (When They See Us), rapper Method Man en comedian Byron Bowers.

Geschiedenis van zwarte cowboys

Zowel de cast als het verhaal zijn volgens veel Netflix-fans veelbelovend. Zo schrijft iemand onder de trailer: "Ik ben zo enthousiast dat dit eindelijk de aandacht krijgt die het verdient. Veel mensen kennen de geschiedenis van zwarte cowboys uit het zuiden en zuidwesten niet. Het accent van Idris Elba past ook nog eens verbazingwekkend goed bij de plaats waar de film zich afspeelt. Ik kan niet wachten om dit te kijken!"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie