Naar homepage
Films, Series & TV

Vijf dingen die je kunt verwachten van deel 2 van 'Lupin'

foto: Netflix
  1. Newschevron right
  2. Vijf dingen die je kunt verwachten van deel 2 van 'Lupin'

Aanstaande vrijdag is het dan eindelijk zover! Deel 2 van seizoen 1 van Lupin is vanaf 11 juni te streamen op Netflix. De Franse thrillerserie werd onverwachts een enorm internationaal succes en een nieuw seizoen kon dan ook niet uitblijven. FunX kreeg alvast een voorproefje van deel 2 en vertelt je over vijf dingen die je kunt verwachten van deze spannende Netflix Original.

1. Meer actie

Dit is misschien een inkoppertje, maar het moet toch gezegd worden: het tweede deel van dit seizoen is veel actievoller dan deel 1. Niet alleen vanwege alles dat in gang wordt gezet door de ontvoering van Assane Diops zoon Raoul, maar ook omdat zijn aartsvijand Hubert Pellegrini de druk opvoert om Assane uit de weg te ruimen. De corrupte businesstycoon is dusdanig vastberaden om zijn doel te bereiken dat hij geen enkele vorm van geweld schuwt.

Achtervolgingen op hoge snelheid, spannende gevechten en natuurlijk Assanes meesterlijke ontsnappingsmanoeuvres zijn wederom volop aanwezig en zijn nu nog aangrijpender vanwege de zwaarte van de situatie waarin Assane zich bevindt. Niet alleen eist het veel van hem, maar ook van de mensen die betrokken zijn bij zijn missie. Het zorgt er in elk geval voor dat je nog meer dan bij deel 1 op het puntje van je stoel blijft zitten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

2. Intenser verhaal

Wie deel 1 heeft gezien, weet eigenlijk van tevoren al dat het in deel 2 menens is. Assane Diop heeft een gecompliceerde relatie met de moeder van zijn zoon, maar de situatie verergert wanneer zijn strijd tegen Pellegrini zijn familie uit elkaar rukt. In deel 2 zie je dat Assane er geen gras over laat groeien en vanaf het begin alles op alles zet om zijn zoon weer terug te krijgen. Dit leidt tot aangrijpende, maar vooral ook zenuwslopende momenten. Het plan dat Assane maakt om zijn vader te wreken en zijn zoon terug te krijgen verloopt allesbehalve soepel, waardoor hij niet alleen zijn leven op het spel zet, maar ook de relaties die hij heeft opgebouwd.

Regisseur George Kay zei het volgende over het verhaal: "In deel 2 wordt Assanes verhaal veel intenser. Het einde van deel 1 is een zeer persoonlijk moment en de intensiteit van dat moment wilde we benadrukken in dit deel. Daarbij is het de uitdaging om de serieuze toon van de serie soms af te wisselen met een wat luchtigere toon."

3. Meer achtergrondverhalen

Het mooie aan dit intensere verhaal is dat het niet alleen maar draait om Assanes verlangen naar vergelding, maar ook goed weergeeft waarom Assane de persoon is die hij vandaag de dag is. Zo krijg je een beter inkijkje in het verleden van Assane en zie je hoe hij gevormd wordt door verschillende tegenslagen in zijn leven. Denk bijvoorbeeld aan het verlies van zijn vader, uitsluiting op basis van zijn huidskleur en andere problemen die hij zelf veroorzaakt vanwege zijn onbeheerste karakter.

Ook wordt in dit deel nog duidelijker waar zijn liefde voor de avonturen van Arsène Lupin vandaan komt en hoe hij de hedendaagse versie van de wereldberoemde gentleman-dief wordt. Naast het verleden van Assane worden er ook meer achtergrondverhalen verteld van andere personages die Assane op zijn pad leert kennen, wat ervoor zorgt dat je een compleet ander beeld van ze krijgt.

Assane en Youssef Guedira in de auto

foto: Netflix

Assane en Youssef Guedira in de auto

4. Onverwachte plotwendingen

Het vertellen van achtergrondverhalen heeft in deel 2 eigenlijk meerdere functies. Aan de ene kant leer je personages beter kennen en aan de andere kant zorgt het ervoor dat het verhaal een compleet andere wending krijgt dan je in eerste instantie verwacht. Je zult dan ook veel meer flashbacks zien in dit seizoen waardoor personages waarvan je dacht dat ze Assane juist zouden tegenwerken, zich plotseling achter de charmante gentleman-dief scharen om de kwaadwillende Pellegrini een halt toe te roepen.

5. Sterke focus op het doel

De korte duur van de serie zorgt ervoor dat je er helaas snel doorheen vliegt, maar dat mag de pret niet drukken. Het voordeel is namelijk dat er in deel 2 geen tijd verspild wordt aan randzaken en alles draait om Assanes drang om zijn vaders naam te zuiveren en Pellegrini's ware aard te onthullen. Bij veel series vraag je je soms af wat het belang is van bepaalde scènes, maar in Lupin is daar geen moment sprake van. Zo zijn er momenten waarop er aandacht besteedt wordt aan (actuele) thema’s, zoals racisme en corruptie, maar nooit op zo’n manier dat het de boventoon voert.

Alles in deel 2 leidt uiteindelijk naar de meesterlijke ontknoping van het verhaal. Volgens Omar Sy (Assane Diop) heeft dit voornamelijk te maken met het feit dat de serie in eerste instantie puur vermaak moet zijn. "Ik denk dat we actuele thema's op een goede manier verwerken in de serie, maar wat we niet uit het oog willen verliezen is dat we kijkers vooral willen vermaken. De zwaardere thema's gebruiken we vooral als tool om het verhaal te ondersteunen."

Assane en Juliette Pellegrini

foto: Netflix

Assane Diop en Juliette Pellegrini
Ster advertentie
Ster advertentie