Films, Series & TV

Lorenzo vertelt in #BOOS over hardhandige aanhouding door 4 NS-boa's

foto: YouTube: BOOS
  1. Newschevron right
  2. Lorenzo vertelt in #BOOS over hardhandige aanhouding door 4 NS-boa's

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Tim Hofman helpt in zijn YouTube-serie elke week jongeren die #BOOS zijn en deze week is dat Lorenzo. Hij werd deze zomer aangehouden door vier boa's van de NS nadat hij door het station van Breda skateboardde. Dat leidde tot een vervelende situatie die eindigde in een hardhandige arrestatie waar Lorenzo letsel, drie flinke boetes en een strafblad aan overhield. Hoe de situatie zo heeft kunnen escaleren, zoekt Tim uit in de nieuwste aflevering van #BOOS.

Wat is er gebeurd?

Op basis van Lorenzo's verhaal, getuigenverklaringen, beelden van omstanders en het proces verbaal tegen Lorenzo vertelt Tim in de video stap voor stap wat er precies is gebeurd. Lorenzo werd gestopt vanwege het skateboarden, maar skaten op het station is niet expliciet verboden. Er ontstond vervolgens gekibbel over id-kaarten, Lorenzo werd het station uitgezet en hij schold de boa's uit.

Strafblad en schouderletsel

Op beelden die omstanders hebben gemaakt van de aanhouding is te zien hoe Lorenzo buiten het station hardhandig door vier boa's tegen de grond wordt gewerkt. Dat heeft ertoe geleid dat Lorenzo weken later nog steeds pijn heeft aan zijn schouder en dat zijn laptop en telefoon kapot zijn gegaan. Daarnaast heeft het incident Lorenzo een strafblad opgeleverd, waardoor hij geen Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) meer kan aanvragen. Die heeft hij wel nodig voor zijn werk als docent.

Toen Lorenzo tijdens de aanhouding vroeg of zijn huidskleur er iets mee te maken heeft, zou één van de boa's iets over "All Lives Matter" hebben gezegd. Uiteindelijk werd Lorenzo meegenomen door de politie en bracht hij zo'n 17 uur in de cel door.

Vervolg

Het verhaal is nog niet compleet en is wellicht ingewikkelder dan nu duidelijk wordt. Wat mist, zijn de beelden van de bodycams van de boa's. Volgende week verschijnt er een vervolgaflevering waarin Tim achter die beelden aangaat en samen met Lorenzo onder andere in gesprek gaat met de NS.

Ster advertentie
Ster advertentie