Films, Series & TV

Streamingdiensten HBO Max en Discovery+ worden volgend jaar samengevoegd

foto: Tirachard Kumtanom/Shutterstockfoto: Tirachard Kumtanom/Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Streamingdiensten HBO Max en Discovery+ worden volgend jaar samengevoegd

Vanaf volgend jaar heb je een abonnement minder nodig om films en series te kunnen kijken, want Warner Bros. Discovery gaat de streamingdiensten HBO Max en Discovery+ samenvoegen. De fusie moet volgend jaar zomer plaatsvinden in de Verenigde Staten. Daarna volgen andere landen.

Content

Voordat de twee streamingdiensten worden samengevoegd, zal op HBO Max de content van Discovery+ te zien zijn en andersom. Het is nog niet bekend wat de samenvoeging betekent voor HBO Max-leden die een abonnement met 'levenslange korting' hebben afgesloten.

Meer omzet

De fusie moet voor meer omzet zorgen. Vanwege de coronapandemie heeft Warner Bros. Discovery minder winst gemaakt dan het voor ogen had. In het tweede kwartaal van dit jaar leed het bedrijf een verlies van 3,4 miljard dollar, dat is omgerekend zo'n 3,3 miljard euro. Gisteren maakte HBO Max bekend twee al geproduceerde films te schrappen. Het ging onder meer om de actiefilm Batgirl. Dit zou kosten moeten besparen.

Over HBO Max

HBO Max kwam in maart naar Nederland en bood destijds nieuwe abonnees een eeuwigdurende korting van 50 procent aan. Op de streamingdienst vind je populaire series als Euphoria, Sex and the City en Game of Thrones. Op dit moment zijn streamingdiensten HBO Max en Discovery+ en betaalkanaal HBO samen goed voor 92,1 miljoen abonnees. In 2025 hoopt Warner Bros. Discovery wereldwijd de 130 miljoen abonnees aan te tikken.

Ster advertentie
Ster advertentie