Films, Series & TV

Dit zijn de bingewatch-tips van Johnny 500

foto: Instagram: johnny500
  1. Newschevron right
  2. Dit zijn de bingewatch-tips van Johnny 500

Op de bank ploffen met een goede serie is heerlijk (zeker in quarantaine-tijd), maar met het grote aanbod aan nieuwe series en streamingplatforms is het soms lastig kiezen wat je nou moet kijken. De FunX Bingewatch-podcast helpt je door die jungle van series heen met de leukste tips en de nieuwste updates. Elke aflevering beantwoordt een Very Important Bingewatcher vijf vragen over zijn of haar kijkgedrag en favoriete series. Dit keer tipt dj Johnny 500 zijn favorieten.

Hoe kijk jij?
"Op de bank en in bed, onder een dekentje samen met mijn vriendin. Ik ben wel echt een tv-kijker, maar als ik onderweg ben download ik ook wel eens series op m'n telefoon. Gisteren vloog ik en toen heb ik onderweg een documentaire gekeken waarin gevangenen vertellen over hun eerste en laatste dag in de gevangenis. [...] Ik vind het wel lekker om in slaap te vallen met de tv, anders ga ik liggen malen en over dingen nadenken."

Wat was je eerste verslaving?
"Prison Break, maar die heb ik niet helemaal afgekeken. Dat was een van de eerste series die ik ging kijken. Wel illegaal gedownload, sorry! Waarvoor ik echt nachten heb doorgehaald, is Breaking Bad."

Wat kijk je nu?
"We hebben laatst The Witcher afgekeken, dat is gebaseerd op een game. We hebben ook een tijdje Vis A Vis gekeken, maar dat begon een sleur te worden. Verder kijk ik ook wat documentaires. Ik heb eigenlijk bijna alles al afgekeken."

Welke serie moet iedereen hebben gezien?
"Dat zijn de laagdrempelige series om lekker op bed te kijken, zoals The Blacklist en ook Breaking Bad, zoals ik al zei. Oh, en ik denk wel dat je Top Boy echt moet zien. Dan eerst de eerste versie en daarna heeft Netflix het overgenomen. Dat vond ik wel echt een hele toffe serie."

Wat kijk je stiekem?
"Mijn vriendin kijkt van die series als Love Is Blind en Jane the Virgin. Ik ben dan wel iemand die stiekem meekijkt en dan begin ik soms mee te praten. Dan lacht ze me uit, zovan: zie je wel! Je kijkt toch wel mee! Ik hoopte altijd dat ze het niet doorhad..."

FUNX BINGEWATCH

Meer luisteren over series? Je kan alle afleveringen van FunX Bingewatch hier terugvinden of luisteren op Spotify. En wist je dat FunX nog meer podcasts heeft? Hier vind je ze allemaal op een rijtje.

Ster advertentie
Ster advertentie