Films, Series & TV

Patti Cake$: Hoe een jong plussize meisje alle stereotypes over hiphop doorbreekt

  1. Newschevron right
  2. Patti Cake$: Hoe een jong plussize meisje alle stereotypes over hiphop doorbreekt

Patricia Dombrowski a.k.a. Killa P a.k.a. Patti Cake$ is een vrouwelijke rapper zoals je die niet snel zult zien. In de film Patti Cake$ worden alle stereotypes onderuitgehaald. Het hoofdpersonage in dit hiphopdrama is namelijk een plussize, blank meisje dat tegen alle ideeën van de standaard hiphop queen indruist.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Uitgescholden

Het meisje groeit als twintiger op in een troosteloze wijk in New Jersey. Haar doel is de hiphopscene een nieuw leven in te blazen met haar originele stijl, maar dat wordt haar allesbehalve gegund. Door de rappers op straat wordt ze constant uitgelachen en uitgescholden voor Dumbo.

Dromen

Het meisje laat zich niet op haar kop zitten, ook niet door haar verbitterde moeder. Ze krijgt namelijk wel steun van haar beste vriend en haar invalide oma. En ondanks alle negatieve verwachtingen, laat ze zien dat je met veel doorzettingsvermogen al je dromen kunt verwezenlijken.

Beperkingen

De film werd geregisseerd door Geremy Jasper, een regisseur die normaal videoclips maakt. En dat is ook te zien aan de rauwe, maar beweeglijke beelden. Daarnaast is het ook gedeeltelijk autobiografisch. Jasper groeide zelf ook op in New Jersey, waar het voor hem ook onmogelijk leek om zijn dromen achterna te gaan.

''Ik wou daar weg, zolang ik me kan herinneren. Ik wilde iets muzikaals doen, maar voelde me echt beperkt door de stad en was 100% zeker dat ik daar de rest van mijn leven vast zou zitten.''

Potentie

Helaas is Patti Cake$ maar een fictief karakter, anders zou ze zeker potentie hebben om door te breken.

De film was een groot succes op filmfestivals als Sundance en Cannes. Patti Cake$ is vanaf 31 augustus de film ook te zien in de Nederlandse bioscopen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto: YouTube

Ster advertentie
Ster advertentie