Films, Series & TV

Creepy woning van familie Creel uit 'Stranger Things' te koop voor 1,5 miljoen dollar

foto: Toles, Temple & Wright
  1. Newschevron right
  2. Creepy woning van familie Creel uit 'Stranger Things' te koop voor 1,5 miljoen dollar

Fans van Stranger Things opgelet! Het griezelige huis van de familie Creel kan binnenkort van jou zijn, mits je een flinke som geld op je bankrekening hebt staan. De woning staat momenteel namelijk te koop voor maar liefst 1,5 miljoen dollar.

Prijs opgedreven door Stranger Things

Het huis in het Amerikaanse plaatsje Rome werd door de huidige eigenaar in 2019 gekocht voor 350.000 dollar en daarna grondig verbouwd om als decor te dienen voor Stranger Things. Mede door de populariteit van de Netflix-reeks is de prijs van de 140 jaar oude woning ruim verviervoudigd. Wie het optrekje kan betalen, krijgt er wel wat leuks voor terug, namelijk zes slaapkamers, vijf badkamers een ruime keuken, een gastenverblijf en nog veel meer.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Woning toch te koop gezet

Het iconische spookhuis was in seizoen vier van Stranger Things ook de verblijfplaats van de schurk Vecna. Hoewel de huidige eigenaar zijn huis lief heeft, besloot hij de woning vanwege alle hype toch te koop te zetten om te kijken hoeveel hij eraan zou kunnen verdienen.

'Horrorhuizen' vaker te koop gezet

Het komt vaker voor dat 'horrorhuizen' te koop worden gezet. Zo werd in oktober vorig jaar het huis uit de The Conjuring-films te koop gezet voor 1,2 miljoen dollar. De oude bewoners, de familie Perron, waren de inspiratie voor de eerste film in de reeks. De dochter van het gezin zag allerlei geesten, waarna haar moeder onderzoek deed naar de geschiedenis van het huis. Ze ontdekte toen dat die behoorlijk duister was. Zo zouden er mysterieuze sterfgevallen en andere tragedies hebben plaatsgevonden.

Ster advertentie
Ster advertentie