Films, Series & TV

In jongerenserie 'Kofi's Tori' wordt Nederlandse slavernijverleden behandeld

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. In jongerenserie 'Kofi's Tori' wordt Nederlandse slavernijverleden behandeld

De EO werkt aan een jongerenserie, genaamd Kofi's Tori, waarin het Nederlandse slavernijverleden wordt behandeld. De serie word gedraaid in Suriname en is vanaf 10 november te zien.

Kofi's Tori

Kofi's Tori gaat over een 14-jarige tot slaaf gemaakte tiener, genaamd Kofi. Hij deelt in de serie vloggend zijn verhaal door onder meer over het leven op de plantage te vertellen. Ook deelt hij hoe het is om verliefd te zijn als tot slaaf gemaakte en uiteindelijk vertelt hij over zijn vluchtpoging.

'Voor de nieuwe generatie'

De rol van Kofi wordt vertolkt door Daniël Kolf. De acteur groeide zelf op in Suriname tot hij in 2015 naar Nederland verhuisde. "De serie vertelt een belangrijk stukje geschiedenis, het slavernijverleden", zegt Daniël in de aankondiging van Kofi's Tori. "Omdat we het verhaal vloggend en via socials delen is het straks te zien voor een nieuwe generatie. De toekomst moet haar verleden kennen, zodat deze zich niet zal herhalen." Eerder speelde Kolf onder andere in De Libi. Het meisje waar Kofi verliefd op is, wordt gespeeld door Keisha Doest en de rol van plantagebaas wordt gespeeld door Roeland Fernhoudt.

De serie is vanaf 10 november te zien op Zapp.nl en het YouTube-kanaal van NPO Zapp.

Ster advertentie
Ster advertentie