STER Advertentie
STER Advertentie

Uit onderzoek blijkt dat koffiedrinkers langer leven

Uit onderzoek blijkt dat koffiedrinkers langer leven

Donderdag 13 juli 2017 - 10:06 uur

|

Door:

Elize

Kun jij de dag niet beginnen zonder een kopje koffie? Dan hebben we goed nieuws voor je. Uit onderzoek blijkt dat mensen die koffie drinken, langer leven. Koffieliefhebber Dyantha belde vanmorgen met voedingsdeskundige Suzan Tuinier om te vragen hoe het precies zit.

 coffee black girls black girl blackbirdsblackgirlmagic black girl magic GIF

Onderzoek

Uit het onderzoek blijkt dat drie kopjes koffie per dag ervoor zouden zorgen dat je langer leeft, omdat je minder kans hebt op hart- en vaatziekten en bepaalde soorten kanker. Voor het onderzoek zijn er 521.330 mensen uit Amerika en Europa 16 jaar lang gevolgd. 

Er is gekeken wanneer de mensen doodgaan en naar wat die mensen in hun leven hebben gedaan en gegeten. Vervolgens zijn de onderzoekers op zoek gegaan naar een verband. Daaruit bleek dat de mensen die het langste leven allemaal koffie dronken.

Niet ongezond

Het is niet duidelijk welke stof in de koffie er precies voor de positieve effecten zorgt. Suzan vertelt dat het in ieder geval niet aan de cafeïne ligt: "Ook met cafeïne-vrije koffie kun je langer leven." Er zit alleen wel een belangrijke kanttekening bij de bevindingen van dit onderzoek. Je moet namelijk niet denken dat je gewoon ongezond kunt leven en dat drie koppen koffie er dan voor gaan zorgen dat je langer leeft.

"Koffie is geen excuus om er maar lekker op los te leven."

'Drie koppen koffie per dag zorgt voor een langer leven'

Populair op FunX.nl

  • Grote retailers annuleren nu al PS5 pre-orders

  • Republikeinen willen Netflix vervolgen om film 'Cuties'

  • 'Kim ten einde raad door Kanye's nieuwe tirade'

  • Danny volgt pedo-hunters die met nepprofielen op pedo's jagen

  • Geen Sinterklaasintocht meer op Curaçao

  • Rapper YNW Melly kan de doodstraf krijgen