STER Advertentie
STER Advertentie

Italiaanse topkok redt voedsel van verspilling en kookt hiermee voor daklozen

Italiaanse topkok redt voedsel van verspilling en kookt hiermee voor daklozen
AFP

Donderdag 4 april 2019 - 17:00 uur

|

Door:

Milou

Er worden jaarlijks vuilnisbakken vol voedsel weggegooid, terwijl er genoeg mensen zijn die honger moeten lijden. De Italiaanse driesterrenkok Massimo Bottura wil daar iets aan doen. Samen met OzHarvest, een organisatie die zich inzet tegen voedselverspilling, opent hij binnenkort weer een nieuw restaurant speciaal voor daklozen: een refettorio. Deze komt in Sydney en wordt het vijfde restaurant met dit concept. In Milaan, Parijs, Londen en Rio de Janeiro kunnen daklozen ook al genieten van een culinaire traktatie.

voedsel redden

In deze refettorio's wordt 'gered' voedsel gebruikt. OzHarvest haalt per week 180 ton aan eten op bij restaurants, supermarkten en cateraars dat anders in de vuilnisbak terecht zou komen. Hiermee worden vervolgens de maaltijden gemaakt voor 'kwetsbare buurtbewoners'. Voor het nieuwe restaurant in Sydney heeft Massimo Australische topchefs benaderd en verder zal het gerund worden door vrijwilligers. Waarom de topkok dit allemaal doet? "Het is iets dat je in je moet hebben. Je kan je focussen op geld verdienen of op het opzetten van refettorio", zegt hij tegen The Guardian.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

beste restaurant ter wereld

Topkok Massimo Bottura is de man achter het restaurant Osteria Francescana dat zowel in 2016 als 2018 tot beste ter wereld werd benoemd. Ook heeft Bottura een aflevering in de Netflix-serie Chef's Table.  

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Populair op FunX.nl

  • Merol heeft 'Geen Reet' en maakte daar een track over met Bokoesam

  • 10 tips om tijdens deze hitte wél fatsoenlijk te slapen

  • Rihanna haalt uit naar Trump met dit Fenty-item

  • Kickbokser Mohammed Jaraya woest nadat dokter wedstrijd heeft beëindigd

  • Dit is wat het nieuwe seizoen 'Temptation Island Vips' weer spannend moet maken

  • 'Vermiste' Caza is terecht, maar waar was hij?

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.funx-food.41563-italiaanse-topkok-redt-voedsel-van-verspilling-en-kookt-hiermee-voor-daklozen"}