STER Advertentie
STER Advertentie

Italiaanse topkok redt voedsel van verspilling en kookt hiermee voor daklozen

Italiaanse topkok redt voedsel van verspilling en kookt hiermee voor daklozen
AFP

Donderdag 4 april 2019 - 17:00 uur

|

Door:

Milou

Er worden jaarlijks vuilnisbakken vol voedsel weggegooid, terwijl er genoeg mensen zijn die honger moeten lijden. De Italiaanse driesterrenkok Massimo Bottura wil daar iets aan doen. Samen met OzHarvest, een organisatie die zich inzet tegen voedselverspilling, opent hij binnenkort weer een nieuw restaurant speciaal voor daklozen: een refettorio. Deze komt in Sydney en wordt het vijfde restaurant met dit concept. In Milaan, Parijs, Londen en Rio de Janeiro kunnen daklozen ook al genieten van een culinaire traktatie.

voedsel redden

In deze refettorio's wordt 'gered' voedsel gebruikt. OzHarvest haalt per week 180 ton aan eten op bij restaurants, supermarkten en cateraars dat anders in de vuilnisbak terecht zou komen. Hiermee worden vervolgens de maaltijden gemaakt voor 'kwetsbare buurtbewoners'. Voor het nieuwe restaurant in Sydney heeft Massimo Australische topchefs benaderd en verder zal het gerund worden door vrijwilligers. Waarom de topkok dit allemaal doet? "Het is iets dat je in je moet hebben. Je kan je focussen op geld verdienen of op het opzetten van refettorio", zegt hij tegen The Guardian.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

beste restaurant ter wereld

Topkok Massimo Bottura is de man achter het restaurant Osteria Francescana dat zowel in 2016 als 2018 tot beste ter wereld werd benoemd. Ook heeft Bottura een aflevering in de Netflix-serie Chef's Table.  

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Meld je aan voor het FunX TopiX panel en geef via je telefoon je mening over allerlei actuele onderwerpen. Jouw stem is belangrijk en die wil FunX laten horen aan de rest van Nederland!

Populair op FunX.nl

  • Fataal ongeluk Den Haag: een van hen zou dit weekend trouwen

  • Moslima gaat viraal met selfie bij anti-islamdemonstratie

  • 24-jarige Manuel wint jackpot van 769 miljoen dollar

  • 5 feesten waar je gratis heen kunt gaan op Koningsdag

  • Rapper YNW Melly kan de doodstraf krijgen

  • Diddy over hoe overlijden Kim zijn leven beïnvloedde: "Mijn kinderen komen nu voor alles"

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.funx-food.41563-italiaanse-topkok-redt-voedsel-van-verspilling-en-kookt-hiermee-voor-daklozen"}