Food

Uit onderzoek blijkt dat koffiedrinkers langer leven

  1. Newschevron right
  2. Uit onderzoek blijkt dat koffiedrinkers langer leven

Kun jij de dag niet beginnen zonder een kopje koffie? Dan hebben we goed nieuws voor je. Uit onderzoek blijkt dat mensen die koffie drinken, langer leven. Koffieliefhebber Dyantha belde vanmorgen met voedingsdeskundige Suzan Tuinier om te vragen hoe het precies zit.

Onderzoek

Uit het onderzoek blijkt dat drie kopjes koffie per dag ervoor zouden zorgen dat je langer leeft, omdat je minder kans hebt op hart- en vaatziekten en bepaalde soorten kanker. Voor het onderzoek zijn er 521.330 mensen uit Amerika en Europa 16 jaar lang gevolgd.

Er is gekeken wanneer de mensen doodgaan en naar wat die mensen in hun leven hebben gedaan en gegeten. Vervolgens zijn de onderzoekers op zoek gegaan naar een verband. Daaruit bleek dat de mensen die het langste leven allemaal koffie dronken.

Niet ongezond

Het is niet duidelijk welke stof in de koffie er precies voor de positieve effecten zorgt. Suzan vertelt dat het in ieder geval niet aan de cafeïne ligt: "Ook met cafeïne-vrije koffie kun je langer leven." Er zit alleen wel een belangrijke kanttekening bij de bevindingen van dit onderzoek. Je moet namelijk niet denken dat je gewoon ongezond kunt leven en dat drie koppen koffie er dan voor gaan zorgen dat je langer leeft.

"Koffie is geen excuus om er maar lekker op los te leven."

Ster advertentie
Ster advertentie