Food

Domino's verliest strijd van traditionele pizzeria's en vertrekt uit Italië

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Domino's verliest strijd van traditionele pizzeria's en vertrekt uit Italië

De Amerikaanse keten Domino's Pizza gooit de handdoek in de ring in de Italiaanse markt en vertrekt uit het land. Persbureau Bloomberg schrijft dat het bedrijf de concurrentiestrijd heeft verloren van de traditionele Italiaanse pizzeria's.

Moderne toppings

Italië wordt gezien als het beste pizzaland ter wereld. Domino's stapte in 2015 de Italiaanse markt in. De keten wilde naar eigen zeggen op innovatieve wijze Italianen overtuigen om moderne toppings, zoals ananas, op hun pizza te proberen. Verder onderscheidde Domino's zich door de snelle bezorging.

Het bedrijf hoopte in Italië 880 vestigingen te openen, maar dat plan bleek veel te ambitieus. De laatste 29 locaties zijn onlangs gesloten.

Maaltijdbezorging

Volgens Domino's is de coronapandemie een belangrijke oorzaak van het verlies van de concurrentiestrijd. Vanwege de maatregelen omtrent het virus kozen veel lokale pizzeria's ervoor om zich ook aan te melden bij maaltijdbezorgers. Op die manier konden de ouderwetse Italiaanse tenten toch nog geld verdienen tijdens de pandemie.

Toen de concurrenten zich ook gingen begeven op het online veld en maaltijdbezorging konden aanbieden, verloor Domino's de concurrentiestrijd van de traditionele pizzeria's in Italië.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie