Food

13 soorten streetfood van over de hele wereld die je ooit moet proberen

  1. Newschevron right
  2. 13 soorten streetfood van over de hele wereld die je ooit moet proberen

De wereld rondreizen is om heel veel redenen leuk, maar een van die redenen is sowieso dat je overal de lokale cuisine kunt proberen! Wij verzamelden dertien soorten populaire streetfood die je echt een keer geprobeerd moet hebben.

1. gatsby , Zuid-afrika

De Gatsby is een gigantisch broodje met daarop allerlei verschillende ingrediënten. Van friet tot steak en van worst tot calamaris, je zult in Zuid-Afrika allerlei varianten van de Gatsby vinden. De sandwich wordt meestal in vier stukken gedeeld, zodat je het kunt delen (of niet).

2. Cheeseburger, Sydney

Hamburgers zijn nou niet bepaald een originele snack te noemen, maar deze cheeseburger uit Sydney is wel bijzonder. Je kunt de burger namelijk zelf in een bakje met kaas dopen. Dat betekent dus dat je precies zoveel kaas op je burger kunt krijgen als je zelf wil.

3. Trdelníkja, Tsjechië

Ben jij meer van de zoetigheid? Dan zul je vast wel een keer de trdelnik willen uitproberen. Deze lekkernij uit Tsjechië bestaat uit een soort donutdeeg met suiker en kaneel of nootjes en is gevuld met bijvoorbeeld ijs.

4. REPA, Zuid-Amerika

De Arepa is een snack die dagelijks gegeten wordt in Zuid-Amerika, met name in Colombia en Venezuela. Het zijn een soort broodjes en kunnen gevuld worden met kaas, verschillende soorten vlees of gefermenteerde melk.

5. Poutine, Canada

Als je op dieet bent, kun je beter geen poutine eten. Deze supervette snack uit Canada is een echte caloriebom. De poutine bestaat uit frietjes die bedekt zijn met kaasblokjes en overgoten worden met heel veel vette jus.

6. jerk chicken, jamaica

Jerk meat is het nationale gerecht van Jamaica en dat is niet voor niets. Verschillende soorten vlees en vis kunnen op de jerk-manier bereid worden. Jerk is een kruidenmengsel dat meestal pimento, tijm en habaneropepers bevat, maar elke kok bepaalt zelf wat hij of zij in het mengsel stopt.

7. HALO-HALO, FILIPIJNEN

Het bekendste toetje uit de Filipijnen is Halo-Halo, wat letterlijk vertaald 'mix-mix' betekent. Dit kleurrijke dessert bestaat uit fruit, rode bonen, schaafijs, een bolletje ijs en gecondenseerde melk.

8. satay, maleisië

Saté is ook in Nederland een bekende snack, maar er gaat niets boven de satay zoals je die in Maleisië kunt krijgen. Door heel Maleisië vind je op straat kleine stalletjes waar je snel een paar spiesjes kunt halen.

9. Midye Dolma, turkije

Midye Dolma zijn heerlijke gevulde mosselen die je in Turkije kunt krijgen. Deze gevulde mosselen bevatten - naast superverse mosselen - gekruide rijst en rozijnen.

10. Babbouche, Marokko

In Marokko is de slak een populaire soort streetfood. De witte slakken worden in een speciale kruidige bouillon gekookt.

11. PASTÉIS DE NATA, PORTUGAL

De bekendste zoete lekkernij uit Portugal is natuurlijk de pastel de nata. Het gebakje wordt gevuld met room en gebakken in de oven op een hoge temperatuur.

12. BEEF TEPPANYAKI, TAIWAN

Als er een plek is op deze wereld waar je goed streetfood kunt eten, is het Taiwan wel. Alleen in de hoofdstad zijn er al tientallen marktjes te vinden waar je zeven dagen per week terecht kunt voor allerlei soorten gerechtjes. Een van de populairste soorten streetfood-stalletjes is die waarbij je gegrilde biefstuk kunt halen. De beef wordt op een soort barbecue gelegd, geknipt en vervolgens ook nog met een gasbrander geroosterd.

{instagram https://www.instagram.com/p/BwzZBUDh0ii/ }

13. ALOO CHAAT

Aloo Chaat is een populaire vegetarische streetfood uit Noord-India, West-Bengalen en Pakistan. Het bestaat uit gekookte en gebakken aardappelen met chutney. Bovenop de snack kunnen er nog verschillende toppings komen, zoals granaatappelpitjes.

Ster advertentie
Ster advertentie