Food

De 'Roti Flex' van de Albert Heijn valt niet in de smaak

foto: YouTube: Albert Heijnfoto: Instagram: Albert Heijn
  1. Newschevron right
  2. De 'Roti Flex' van de Albert Heijn valt niet in de smaak

Na de rel over de niet zo authentieke Vietnamese Pho van de Albert Heijn, slaat de supermarkt opnieuw de plank mis. Het recept voor 'Roti Flex' die gisteren gedeeld werd op social media kan rekenen op aardig wat kritiek.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Roti Flex

In de kookvideo die de supermarkt op social media deelt maakt chef Hugo Kennis een 'goed gevulde roti' met kant-en-klare roti, vegetarische kipstukjes, aardappel, eieren en sperziebonen. Het recept wordt op de website 'vega aardappelcurry met boontjes en roti' genoemd, maar krijgt op social media de naam Roti Flex, hoogstwaarschijnlijk bedoelt als een knipoog naar Ronnie Flex.

De rapper is dat zelf ook niet ontgaan, want hij heeft de video gedeeld op zijn Instagram. Daarbij plaatst hij alleen een huil-emoji.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Geen roti

In de comments plaatsen verschillende mensen kritiek op het roti-recept. "Leuk idee, maar gebruik alsjeblieft geen wraps voor roti", schrijft iemand. "Dit is geen roti", laat een andere Insta-gebruiker weten. De Albert Heijn wordt in de comments ook beschuldigd van cultural appropriation, oftewel het toe-eigenen van een (eet)cultuur: "Wat een jank recept is dit. Het is 2021...jullie hadden op zijn minst het recept kunnen laten checken door een Surinamer."

Reactie

Albert Heijn laat aan FunX weten hoe het gerecht en recept tot stand is gekomen. "We hebben onze social volgers gevraagd Hugo uit te dagen om van hun favoriete gerecht een #MEGAVEGA gerecht te maken. Eén van die inzendingen was roti. We willen hiermee vooral laten zien hoe makkelijk het is om een vega variant te maken van een gerecht", aldus een woordvoerder van de supermarkt. "Achter de schermen is de basis van dit recept mede ontwikkeld door mensen met Surinaamse culturele achtergrond en kennis van de Surinaamse keuken. Uiteraard nemen we de feedback van onze klanten en de comments onder het filmpje op Instagram serieus omdat we niemand met onze recepten en producten willen kwetsen." De supermarkt heeft Ronnie Flex daarnaast uitgenodigd om samen op zoek te gaan naar het beste roti recept.

Ster advertentie
Ster advertentie