Food

Deze kleurrijke taart maak je makkelijk zelf met maar 5 ingrediënten

  1. Newschevron right
  2. Deze kleurrijke taart maak je makkelijk zelf met maar 5 ingrediënten

Heb je zin om de komende week de keuken in te duiken, maar geen inspiratie wat je moet maken? Misschien is deze Japanse regenboogtaart dan iets voor jou. Het ziet er supermooi uit, maar het recept is niet al te ingewikkeld. Je hebt maar vijf ingrediënten nodig en bent in een halfuurtje klaar.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ingrediënten

Het recept voor deze taart, die op het internet de Rainbow Milk Gelatin Cake genoemd wordt, komt van de Japanse food- en travelblogger Tsunekawa. Je hebt voor het toetje de volgende ingrediënten nodig:

- Water
- Kristalsuiker
- Melk
- Schaafijs-siroop of vruchtensap
- Kanten, ook wel bekend als agar poeder, verkrijgbaar in Aziatische supermarkten en toko's

Bereiding

Stap 1: Doe 4 gram agar poeder, 150 milliliter water en 60 gram kristalsuiker in een pan. Verwarm de ingrediënten tot het begint te koken en haal dan van het vuur.

Stap 1: Roer 300 milliliter melk door het mengsel in de pan. Zet het mengsel in de keuken om af te koelen en op te stijven.

Stap 3: Doe in een andere pan exact hetzelfde als je bij stap 1 hebt gedaan.

Stap 4: Doe in deze tweede pan 300 milliliter (extra) water bij het mengsel en 20 milliliter schaafijs-siroop (of vruchtensap). Stop ook dit mengsel in de koelkast.

Stap 5: Herhaal stap 3 en 4 met verschillende kleuren siroop of vruchtensap.

Stap 6: Als alle mengsels afgekoeld zijn (dat duurt ongeveer 30 minuten), kun je het uit de koelkast halen. Snijd de gekleurde gelatine in kleine blokjes en leg ze boven op de melk-gelatine die je in de eerste pan hebt gemaakt.

Mooi

Het resultaat is een puddingachtige en kleurrijke taart die je helemaal kunt maken zoals je het zelf wil. Op social media laten andere foodies zien dat de taart ook heel mooi wordt als je maar twee verschillende kleuren gebruikt.

Ster advertentie
Ster advertentie