Food

5 tips voor een betaalbaar en makkelijk kerstdiner

  1. Newschevron right
  2. 5 tips voor een betaalbaar en makkelijk kerstdiner

De feestdagen zijn al duur genoeg. Er zijn namelijk veel dingen die je moet kopen zoals cadeautjes, een goede outfit en niet te vergeten boodschappen voor een heerlijk diner. Fernando sprak met Elise van ChicksLoveFood over hoe je een perfect low budget kerstdiner kan fixen.

1. Keep it simple

Tijdens de bereiding van het kerstdiner moet je het vooral simpel houden. Het is echt niet nodig om je uit te sloven in de keuken en hele moeilijk recepten te maken met twintig ingrediënten. Met maximaal vijf ingrediënten kan je al een smakelijk gerecht maken waar jij en je gasten van gaan smullen. Zo voorkom je ook dat je met vage ingrediënten zit die je nooit meer gaat gebruiken.

2. Koop geen dure wijn

Bij een kerstdiner hoort natuurlijk ook een lekker glaasje wijn. Mensen zijn vaak van mening dat een duurdere wijn beter smaakt dan een goedkope variant, maar wat blijkt? Wijn uit de supermarkt is van prima kwaliteit en wordt zelfs aanbevolen door verschillende wijnkenners. Veel mensen proeven het verschil ook niet tussen dure en goedkope wijn.

3. Houd het vegetarisch

Altijd al een keer een vegetarisch gerecht willen bereiden? Dit is misschien het perfecte moment om vlees te laten staan. Vegetarische gerechten zijn meestal goedkoper dus een goede tip als je het betaalbaar wilt houden deze kerst.

4. stel een budget op

Laat je tijdens je boodschappentocht niet verleiden door alle aanbiedingen en kortingen. Stel een budget op, maak een boodschappenlijst en koop alleen dingen die je echt nodig hebt. Je hoeft echt niet de hele winkel leeg te kopen om een goed gerecht te maken. Wees streng voor jezelf, zo voorkom je verspilling en bespaar je geld.

5. Wees creatief

De echte gouden tip voor een betaalbaar en makkelijk kerstdiner is creatief zijn. De kans is groot dat je veel producten op je boodschappenlijst al kunt afstrepen na een goede zoektocht door de voorraadkast. Hetzelfde geldt voor die veel te dure tafeldecoratie. Je wilt graag leuk serviesgoed gebruiken om alles er leuk uit laten zien, maar met een goedkoop groen tafelkleed en rode servetten geef je de tafel al veel sfeer.

Ster advertentie
Ster advertentie