Food

Wereldrecord voor pizza met 111 soorten kaas!

foto: youtube/GuinnessWorldRecords
  1. Newschevron right
  2. Wereldrecord voor pizza met 111 soorten kaas!

Gaat het kaas al van je kin druipen als je het woord pizza hoort? Bestel jij met alle liefde een pizza quattro formaggi? Dan is deze pizza met 111 verschillende soorten kaas, waaronder een aantal Nederlandse kazen, waarschijnlijk wel cheesy genoeg voor jou.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

111 soorten kaas

De lange lijst van Guinness World Records heeft binnenkort een nieuwe naam in de categorie: grootste aantal kazen op een pizza. De megakaaspizza met 111 soorten kaas is een weekje geleden speciaal door de Amerikaanse pizzachef van het Berlijnse Vadoli Pizza gemaakt voor een evenement van een Duitse pizza bezorg- en afhaaldienst.

Nederlandse kaas

De pizza met 111 kazen heeft een topping van in totaal 288,6 gram aan kaas. Dat betekent 2,6 gram per soort kaas. Een paar soorten die er zeker op zitten zijn mozzarella, Emmentaler, Red Leicester, Comté en Raclette de Chèvre, maar er zitten ook genoeg Nederlandse invloeden op de pizza. Zo proef je onder andere 2,6 gram aan Goudse komijnekaas, Goudse belegenkaas, Goudse kaas met truffel en grachtenkaas met knoflook.

Ster advertentie
Ster advertentie