Food

7 x hartige gerechten met fruit om je vitamines aan te vullen

  1. Newschevron right
  2. 7 x hartige gerechten met fruit om je vitamines aan te vullen

Lukt het een beetje om je dagelijkse vitamientjes aan te vullen? If not, dan kan je er in plaats van groente ook voor kiezen om je hartige gerechten te combineren met fruit. Aan sommige combi's denk je misschien niet zo heel snel, maar dat maakt het niet minder lekker!

1. Watermeloen met fetasalade

Op zoek naar fris en hartig? Dan doe je er goed aan om de volgende ingrediënten in huis te halen om ze vervolgens door elkaar te mixen: watermeloen, feta, rode ui, verse munt, komkommer en eventueel stukjes olijf.

2. Kipcurry met mango

De Indiase keuken houdt van de sappige mango! Een van de bekendste voortvloeisels is misschien wel mangochutney. Maar een kipcurry met mango wordt met net zoveel liefde gemaakt en naar binnen gewerkt.

3. Patat met kip en appelmoes

Patat met kip en appelmoes, hoe Hollands wil je het hebben?! Dit gerecht is een echte classic in de Nederlandse keuken. Ben je opgegroeid in een Hollands gezin? Dan is dit waarschijnlijk iets waar je je als kind flink op kon verheugen. Heb je het nog nooit gegeten? Geef het een kans!

4. Heri heri

Waar patat met appelmoes een echte klassieker in de Hollandse keuken is, is heri heri dat in de Surinaamse keuken. Dit gerecht bevat onder andere bakkeljauw, ei, zoete aardappel en rijpe bakbananen.

5. Gebakken broodfruit

In Nederland groeit het nergens aan de bomen, maar in het Caribisch gebied en Azië wel: broodfruit! Het is groot, rond, groen en oogt een beetje prikkelig. Op het eerste gezicht zou je niet denken dat het zo hemels kan smaken. Maar snij het in plakjes, gooi het in de frituur en proef een smakelijke cross over tussen cassave en patat.

6. Geroosterde aubergines met granaatappel

Geroosterde aubergines kunnen echt lekker zijn met van alles. Denk aan tonijn en gehakt. Maar wil je een vega-optie, dan zorgt baba ganoush - of een yoghurt dressing - met granaatappel ook voor een smaaksensatie. Zelfs als je een echte vleeseter bent.

7. Pizza Hawaï

Je hebt twee soorten mensen op deze wereld: degenen die wel van pizza met ananas en ham houden en de mensen die vinden dat fruit op een pizza gewoon verboden moet worden. Ach ja, het zorgt in ieder geval wel voor wat extra vitamientjes bovenop deze vette hap. Het is namelijk rijk aan vitamine A, B1, B6, B11, C en E!

Ster advertentie
Ster advertentie