FunX

Anthonia's post over partnergeweld ging viral: "Veel mensen maken hetzelfde mee"

  1. Newschevron right
  2. Anthonia's post over partnergeweld ging viral: "Veel mensen maken hetzelfde mee"

De 21-jarige Anthonia uit België ging de afgelopen week viral nadat ze schokkende foto's over partnergeweld op haar social media deelde. Ze deed dat in de vorm van een before en after foto. Hierbij zag je haar aan de linkerkant op een gelukkige foto met haar ex en aan de andere kant een collage van blauwe plekken. Hoe het was om hiermee viral te gaan, vertelt Anthonia in Turn Up!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Alleen

Het Belgische model had anderhalf jaar een relatie met haar gewelddadige ex. Hoewel hun relatie in het begin heel leuk was, begon hij haar na vier maanden te slaan. Toch ging ze toen niet bij hem weg. "Hij manipuleerde mij", legt ze daarover uit. Haar ex bepaalde hoe ze zich mocht kleden, verbood haar make-up te dragen en hield haar weg bij familie en vrienden. "Je voelt je heel alleen, dus uiteindelijk blijf je."

Viral

Gelukkig wist Anthonia aan de situatie te ontkomen en heeft ze haar verhaal met iedereen kunnen delen. "De intentie was totaal niet om viraal te gaan", legt Anthonia uit. Dat gebeurde wel. Binnen een paar uur had het bericht al honderden likes en deelacties. "Het is mooi meegenomen om andere vrouwen en ook mannen te helpen die met zoiets kampen en er niet mee naar buiten durven te komen."

Afgezien van een paar "domme reacties", was het grootste gedeelte positief. "Ik heb ook veel verhalen gehoord van anderen die hetzelfde hebben meegemaakt", vertelt Anthonia. "Ik hoop dat mensen weten dat ze bij mij terecht kunnen om erover te praten. Ik ben er altijd voor mannen en vrouwen die hetzelfde meemaken."

Ster advertentie
Ster advertentie