Up 2 Date

Rihanna doneert miljoenen voor slachtoffers huiselijk geweld tijdens coronacrisis

foto: JStone / Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Rihanna doneert miljoenen voor slachtoffers huiselijk geweld tijdens coronacrisis

In steeds meer landen maken mensen zich grote zorgen om de onveilige thuissituaties tijdens de coronacrisis. Door de quarantaines maken slachtoffers vaak heftigere vormen van huiselijk geweld mee, soms zelfs voor de eerste keer. Om dit probleem aan te pakken gaat Rihanna samen met Jack Dorsey - mede-oprichter van Twitter - een gecombineerd bedrag van 4,2 miljoen dollar doneren.

Noodfonds

Rihanna's doneert vanuit haar eigen Clara Lionel Foundation een bedrag van 2,1 miljoen dollar. Het geld is bedoeld voor het noodfonds Mayor's Fund for Los Angeles. Op Instragam verklaart Rihanna's stichting: "Met het gedoneerde geldbedrag wordt ondersteuning geboden voor tien weken onderdak, maaltijden en begeleiding voor volwassenen en kinderen die te maken hebben met huiselijk geweld. Dit allemaal in een periode waarin opvangcentra vol zijn en dit soort incidenten toenemen."

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat Rihanna geld doneert tijdens de coronacrisis. Vorige maand doneerde de zangeres nog vijf miljoen dollar aan verschillende organisaties in de Verenigde Staten, Malawi en op Haïti om hen te helpen in hun strijd tegen het coronavirus. Een week later doneerde haar stichting samen met de Shawn Carter Foundation van Jay-Z een gecombineerd bedrag van twee miljoen dollar (een miljoen per stichting). Het geld was onder anderen bedoeld voor steun aan kinderen van mensen die in de zorg werken in Los Angeles en New York, hetzelfde voor ouderen, daklozen en gevangenen in beide steden.

Ster advertentie
Ster advertentie