FunX

DJ Chuckie en Don James vertellen over het concept 'Voltage'

  1. Newschevron right
  2. DJ Chuckie en Don James vertellen over het concept 'Voltage'

Bubbling heeft grote invloed uitgeoefend op de muziek van nu. Samen met o.a. Don James heeft DJ Chuckie daarom gewerkt aan het nieuwe concept 'Voltage'. Hierin worden de bubbling beats van nu gecombineerd met de old school bubbling muziek. Er komt binnenkort een 'Voltage EP' aan en vanavond staan Chuckie en Don James in het Paard van Troje met de Voltage party. Chuckie en Don James schoven bij Patrick aan in De Avondshow om wat meer over het project te vertellen.

inspiratie

Het 'Voltage' concept is vernoemd naar de nu niet meer bestaande club Voltage op het Spui in Den Haag. In deze club werd bubbling gedraaid door DJ Moortje en Memmie. Dit is de plek waar Chuckie eigenlijk begonnen is. Hij werd een keer meegenomen door Memmie en mocht in Voltage draaien. Later produceerde Chuckie een bubbling album voor Memmie en ook tracks voor DJ Moortje.

"Bubbling heeft de basis gelegd voor mijn muziek"

album

Nu komt er een Voltage-album. Geïnspireerd door muziek van vroeger. maar in een nieuw jasje met de artiesten van nu. Het is een mix van alles: Engels, Nederlands, Jaimacaans, maar allemaal met een sterke bubbling beat. Chuckie zat hiervoor in de studio met o.a. ChildsPlay, Kempi en F1rstman. Don James sloot zich later ook aan met dope producties. In de avondshow mocht Patrick alvast een klein voorproefje van de catchy track 'Move Your Body' met F1rstman laten horen.

Ster advertentie
Ster advertentie