FunX

FunX-luisteraar Brian bezoekt daklozenkamp: "Bizar dat dit voorkomt in Nederland"

foto: Shutterstock: Ronald Rampsch
  1. Newschevron right
  2. FunX-luisteraar Brian bezoekt daklozenkamp: "Bizar dat dit voorkomt in Nederland"

De afgelopen week ontstond er een movement in Start met Fernando. Op Werelddag van de Daklozen sprak Fernando met Sjoerd die gratis knipbeurten geeft aan daklozen. FunX-luisteraar Edson hoorde dit interview en belde naar de show om zijn huis beschikbaar te stellen als plek waar daklozen zich kunnen opfrissen met een douchebeurt. Vervolgens ontplofte de FunX-app met luisteraars die iets willen betekenen voor deze movement. Vandaag sprak Fernando met FunX-luisteraar Brian uit Puttershoek. Hij ging op eigen initiatief naar een daklozenkamp dat zich midden in een bos bevindt om hun situatie in kaart te brengen.

Vrienden

Een aantal vrienden van Brian zijn dakloos. Ze werden hun huis uitgezet door financiële problemen en daarom besloot hij vast te leggen hoe zij leven. "Zij zitten nu ergens helemaal weggestopt in het bos. Je moet eerst een halve kilometer lopen door blubberige plassen in the middle of nowhere, het is echt niet te doen. Het is te gek voor woorden dat dit soort dingen voorkomen in Nederland."

Lastige situatie

Brian kent op dit moment ook moeilijke tijden en verblijft daardoor bij zijn schoonouders. Hij vindt het hierdoor dan ook een lastige situatie, omdat hij zijn vrienden niet de steun kan bieden die hij zou willen. Brian: "Ik wil ze helpen, maar dat gaat gewoon niet."

Vol

Brian's vrienden raakten hun baan kwijt, kwamen in financiële problemen en konden daardoor de huur niet meer betalen. De oplossingen die ze voorgeschoteld kregen waren helaas ook geen optie.

"Ze klopten aan bij de gemeente Hoeksche Waard die iets voor hen kon betekenen met een kosthuis in de buurt. Daar betaal je dan 750 euro voor, maar iemand die zijn huur van 500 euro niet kan betalen, gaat ook geen 750 euro kunnen betalen. Daarna kwamen ze met het idee van een opvang in Spijkenisse en daar aangekomen zat ie al helemaal vol.”

Brian filmde het daklozenkamp waar zijn vrienden verblijven:

funxvideo_5da9b00e86930

Ster advertentie
Ster advertentie