FunX

FunX-luisteraar Edson biedt daklozen een douche aan bij hem thuis

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. FunX-luisteraar Edson biedt daklozen een douche aan bij hem thuis


FunX-luisteraar Edson wil daklozen graag een douche aanbieden bij hem thuis. Hij reageerde op het interview met Sjoerd a.k.a. de Straatbarbier die daklozen gratis knipbeurten geeft. Daardoor raakte Edson geïnspireerd om zijn medemens te helpen en belde hij Fernando in Start. En het werd veel mooier, want even later belden nóg meer luisteraars om hun hulp aan te bieden. It's a beautiful thing!

Good vibes only

Edson hoorde het mooie verhaal van Sjoerd en wilde ook actie ondernemen. En van die good vibes houden wij altijd bij FunX! Hij legt uit:

"Ik wil helpen waar ik kan. Sjoerd begon over de hygiëne die niet altijd optimaal is. Dus toen dacht ik: oké, dan hebben ze waarschijnlijk een plek nodig om te douchen. Daarbij zou ik kunnen helpen. [...] Ik mag niet klagen over mijn leven en als ik deze mensen zo kan helpen, waarom zou ik het dan niet doen?"

Tips

Even later belde Lindy die in de daklozenzorg werkt om Edson te steunen met tips. Lindy: "Ik wil alle luisteraars vragen om hem goede handdoeken te geven. Ook sokken en ondergoed, want dat heeft deze doelgroep hard nodig. Voor komende winter kunnen ze ook altijd winterjassen bij politiebureaus of het Leger Des Heils inleveren. [...] Ook al heb je het zelf nog zo slecht, er is altijd een ander die het nóg slechter heeft."

Geregeld

En handdoeken werden al meteen gevonden voor Edson. FunX-luisteraar Si belde na Lindy meteen in om ook haar hulp aan te bieden. Zij runt een salon en heeft nog heel veel handdoeken over om te doneren. Geregeld. Applausje voor de mensheid!

Ster advertentie
Ster advertentie