FunX

Lange Frans over veelbesproken track Vergeven: "Dit is geen diss naar Lil Kleine"

  1. Newschevron right
  2. Lange Frans over veelbesproken track Vergeven: "Dit is geen diss naar Lil Kleine"

"Ik kan van mijn hart geen moordkuil maken," aldus Lange Frans. In Real Talk met Fernando vertelt hij openhartig over de reden dat hij zijn veelbesproken track Vergeven heeft uitgebracht. De track gaat over zijn problemen met Baas B, Monica Geuze en met name Lil Kleine, voor wie hij in het verleden veel betekent heeft. Maar Lange Frans wil benadrukken dat het absoluut geen diss is.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Lil Kleine

Wat Lange Frans mist in de hele commotie die over de track is ontstaan, is de boodschap zoals hij die eigenlijk bedoeld had. Namelijk: laten we elkaar vergeven en dit achter ons laten. De rapper is er klaar mee en hij heeft de zurigheid nu helemaal van zich afgeschreven. Tegelijkertijd vindt hij wel dat Lil Kleine niet moet vergeten waar hij vandaan komt.

"Er moet wel iemand de planten water geven als ze moeten gaan groeien."

Monica, monica, monica

Met teksten als 'Ik noemde Monica een kh, sta achter ieder woord' en 'Zij had geen vertrouwen in het hart van mijn zoon' moet ook Monica Geuze het ontzien op Vergeven. Volgens Lange Frans had Monica nooit vertrouwen in 'zijn zoon' Lil Kleine. Haar negatieve energie heeft hem next level geïrriteerd: "Ze was niet mijn type mens, echt gewoon zuur!" Frans vertelt dat Monica altijd aan het haten was als het aankwam op de Lil Kleines carrière.

"Het was alsof wij een fundering aan het bouwen waren en zij met een klein pikhouweeltje aan de stenen aan de onderkant zat te tikken."

Baas B

De relatie tussen Lange Frans en Baas B is gelukkig wél verbeterd: "We leren elkaar weer opnieuw kennen. We hebben elkaar jaren niet gezien dus er valt veel bij te praten." Er is veel tussen de twee gebeurd, maar nu Lange Frans er jaren later op terugkijkt, kan hij Baas B iets beter begrijpen.

"Ondanks wat er gebeurd is, hebben we nog altijd een historie die veel verder teruggaat dan toen we gingen rappen."

hiphop & Money

Ten slotte is Lange Frans nog openhartig over de relatie tussen business en de hiphopcommunity. Volgens hem is daar namelijk nogal veel in veranderd.

"Vroeger nam je deel aan de hiphopgemeenschap, omdat dat het pad van je hart was dat je moest volgen. Je was dan al blij met honderd euro of als je toevallig een chick kon regelen die gecharmeerd was van je rapskills. De kids van nu zien jongens auto's kopen van een kwart miljoen. Zij zien dat hiphop niet meer alleen om de muziek draait."

Zelf heeft hij overigens ook niets te klagen, want hiphop heeft zijn hele leven gefinancierd. En daar is hij nog steeds heel dankbaar voor.

"Ik hou zoveel van wat ik doe en ik dank God op mijn blote knieën dat ik daar nog steeds mijn boterham mee kan verdienen. Ik werk er ook teringhard voor hoor, want het is een combinatie van the Lord en het eelt op je handen."

Ster advertentie
Ster advertentie