Artiest

Lange Frans en Baas B

  1. Musicchevron right
  2. FunX Artistschevron right
  3. Lange Frans en Baas B
Van 2004 tot 2009 scoren Lange Frans en Baas B de hits 'Moppie', 'Zinloos' en 'Het Land Van'. In 2009 besluit het duo uit elkaar te gaan en brengt de laatste single 'Dit Was Het Land Van' uit. Lange Frans brengt solo en in samenwerking met artiesten als Ali B, Yes R en Thé Lau een aantal singles uit waarvan 'Zing Voor Me' in duet met Thé Lau het meeste succes heeft. Lange Frans is huisrapper in de show van Giel.

Het duo ontstaat in 2004 als spin-off van D-Men, een groep rappers, dat in 1997 is opgericht.

Supervisie

De eerste single 'Represent' van debuutalbum Supervisie van Lange Frans en Baas B maakt een behoorlijke indruk in de scene, maar is geen verkoopsucces. Met de tweede single 'Moppie' is het echter goed raak. De single staat maandenlang in de Mega Top 50 en schopt het tot de top 5. Lange Frans en Baas B geven regelmatig workshops en treden door het hele land op. Met de derde single 'Zinloos', een protest tegen actuele gevallen van zinloos geweld, verwerft het duo een echte supersterstatus. De plaat wordt de eerste nummer 1 hit. De vierde single, titeltrack 'Supervisie', wordt meteen uitgeroepen tot 3FM megahit.

Het Land Van

In 2005 verschijnt het tweede album. De eerste single, de ballad 'Het Land Van', wordt de tweede nummer 1 hit én 3FM Megahit voor het duo. De tweede single, het up-tempo nummer 'Mee Naar Diemen-Zuid', is een minder groot succes. In 2006 verschijnen nog de single 'Ik Wacht Al Zo Lang' in samenwerking met Brutus en Tim Akkerman en de single 'Dit Moet Een Zondag Zijn'.

Het duo stopt: Dit Was Het Land Van

In 2009 kondigt het duo aan te stoppen. In 2008 verschijnt het laatste album met de toepasselijke titel Verder. In 2009 brengt het duo de afscheidssingle 'Dit Was Het Land Van' uit waarin de mooie herinneringen van de samenwerking centraal staan. De mannen gaan als vrienden uit elkaar totdat er onenigheid ontstaat over de financiën. De vrouw van Lange Frans, Daniëlle van Aalderen, raakt met betrekking tot deze onenigheid in 2011 in opspraak.

Lange Frans Solo

Lange Frans brengt solo en in samenwerking met andere Nederlandse artiesten een aantal singles uit. In 2009 verschijnt de single 'Me Boy' in samenwerking met Ali B en Yes-R. Dit nummer draagt hij op aan zijn eerste zoon die in 2008 wordt geboren. In 2010 scoort Lange Frans zijn eerste nummer 1 hit zonder Baas B met 'Zing Voor Mij', een duet met Thé Lau. Ook is Lange Frans actief in verscheidene radio- en tv pragramma's. Zo draagt hij iedere twee weken bij aan de ochtendshow van Giel Beelen op 3FM, heeft hij samen met Yes-R een bijrol als rappende journalist in de film 'Mijn Opa De Bankrover' en neemt hij deel aan de programma's 'Fort Boyard' en 'Expeditie Robinson'. In 2011 wordt Lange Frans voor de tweede keer vader met de geboorte van een dochter. Begin 2012 komt Frans' album Levenslied uit. 

Tracks van Lange Frans en Baas B