FunX

Jongeren openhartig tijdens Good Vibes Dinner: "Ik wil dat mijn zusjes weer veilig zijn"

foto: Delicia Çelik
  1. Newschevron right
  2. Jongeren openhartig tijdens Good Vibes Dinner: "Ik wil dat mijn zusjes weer veilig zijn"

Ook dit jaar was het Good Vibes Dinner een groot succes! FunX-luisteraars, artiesten, creatievelingen en zo'n 170 jongeren met een vluchtverleden kwamen samen om te dineren, hun verhalen te delen, hun talenten te laten zien en de toekomst te omarmen. Het was een inspirerende, mooie en emotionele avond, waar onder meer Ahmed (18), Fotun (22), Yasser (22), Precious (27), Kholud (20) en Awet (29) vertelden over hun dromen en ambities.

Yasser (22)

"Ik heb Engels geleerd door veel hiphopmuziek te luisteren. Mijn favoriete artiesten zijn 2Pac, The Notorious B.I.G. en Ice Cube. Door bewust te luisteren naar hun verhalen en de lyrics te ontleden, werd ik steeds beter in de taal en zeggen mensen zelfs dat ik een Amerikaans accent heb. Mijn droom is om later dokter te worden, zodat ik anderen kan helpen om gezond te blijven en genoeg geld kan verdienen om mijn gezin te onderhouden."

foto: Delicia Çelik

Fotun (22)

"Na een lange tijd in verschillende azc's te hebben gewoond, hebben mijn zusje Kholud en ik dit jaar eindelijk onze eigen woonplek gekregen. We wonen daar sinds twee maanden en ik ben er echt ontzettend dankbaar voor. Als ik er klaar voor ben, wil ik graag mijn verhaal met de wereld delen. Mijn droom is namelijk om anderen te inspireren en hen te helpen om positief te blijven in moeilijke tijden."

foto: Delicia Çelik

Precious (27)

"Mijn droom is om mijn verhaal te delen door middel van muziek en op die manier met mensen te connecten. Alles gebeurt met een reden, daar geloof ik in. Mijn jeugd was niet makkelijk, maar ik ben dankbaar dat ik bepaalde dingen heb meegemaakt waar ik veel van heb geleerd. Die verhalen kan ik dan weer in mijn muziek verwerken. Daarnaast wil ik mezelf hier graag verder ontwikkelen zodat ik van toegevoegde waarde kan zijn voor de mensen in Nederland. Als nieuwkomer heb ik er niet voor gekozen om mijn land te verlaten, maar zal ik er wel alles aan doen om bij te dragen aan de toekomst van de community waarin ik terechtgekomen ben. Muziek heeft mij nooit in de steek gelaten en is daarin voor mij een belangrijke verbindende factor."

foto: Delicia Çelik

Ahmed (18)

"Ik kom uit Somalië en ben in mijn eentje naar Nederland gekomen. Het is soms best lastig om positief te blijven, maar mijn creativiteit houdt me op been. Het is dan ook mijn droom om later iets in de creatieve sector te doen. Zo zie ik mezelf als designer in het ontwerpen van kleding en als muzikant. Ik kan bijvoorbeeld heel erg genieten van new school-hiphop, omdat de nieuwe generatie artiesten erg origineel durft te zijn om een nieuwe sound te creëren. Dat is voor mij erg inspirerend: ik kan niet wachten om mijn eigen creatieve ideeën met de wereld te delen."

foto: Delicia Çelik

Kholud (20)

"Mijn zusje Fotun en ik gaan inmiddels naar school in Nederland. We zijn bezig om de taal te leren. Dat gaat al best goed. Het leukste woordje vind ik 'toch', want dat kun je bijna achter iedere zin plaatsen, haha. Komend jaar wil ik weer beginnen met dansen. Ik ben groot fan van Tyla en mijn droom is om danseres te worden. Door mijn ontwikkeling te posten op social media kan ik hopelijk een community opbouwen waarin mensen elkaar motiveren om het maximale uit zichzelf te halen."

foto: Delicia Çelik

Awet (29)

"Ik ben geboren in Eritrea en in mijn eentje naar Nederland gekomen. Mijn zusjes zitten momenteel vast in de oorlog in Sudan. Ik mis ze enorm. De gedachte dat ze niet veilig zijn, maakt me gek. Het is voor mij lastig om ze te helpen vanaf hier, maar ik zal de hoop nooit opgeven. Mijn droom is om ze op een veilige plek te krijgen, zodat we op een dag weer als een familie samen kunnen leven."

foto: Delicia Çelik

Word buddy!

Altijd al jongeren met een vluchtverleden willen helpen, maar weet je niet hoe? Wist je dat het mogelijk is om buddy te worden? Buddy zijn is een verrijkende ervaring waarmee je écht het verschil kunt maken voor mensen in een nieuwe fase van hun leven. Waar wacht je nog op? Meld je aan en open de deur naar nieuwe vriendschappen en culturen.

Aanmelden

Ster advertentie
Ster advertentie