Naar homepage
FunX

Maartje vlucht vier maanden naar Australië door extreme hooikoorts

foto: Hooikoortshorror
  1. Newschevron right
  2. Maartje vlucht vier maanden naar Australië door extreme hooikoorts

De afgelopen dagen is het code rood geweest wat betreft de pollen. Hooikoortspatiënten hebben het dus weer zwaar. Gelukkig zijn er allerlei middeltjes tegen de hooikoorts. Maar die werken niet bij iedereen. Maartje heeft namelijk zo'n erge vorm van hooikoorts dat het voelt alsof ze een zware griep heeft. En dan zit ze nog binnen. Naar buiten gaan is niet eens een optie. Daarom vlucht de 23-jarige de komende maanden naar Australië. Ze vertelde er alles over in Jouw Stad.

Niks werkt

"Ik heb alles geprobeerd. Alle standaard medicijnen." Maartje, die al sinds kind af aan kampt met een heftige vorm van hooikoorts, probeerde van alles om de klachten tegen te gaan. Van hormoonprikken tot een speciale tape. Niks werkte. Ze slikt nu de ontstekingsremmer prednison, maar mag hier niet te lang mee doorgaan vanwege de bijwerkingen op lange termijn.

Extreem

Ten einde raad ziet Maartje nog maar één oplossing: "Dit jaar is het zo extreem, dat ik gewoon weg moet gaan." Ze gaat daarom vier maanden lang naar Australië, waar het nu winter is. Of het niet dichter bij huis kan? Misschien wel, maar Maartje heeft ook nog allerlei andere allergieën en weet dat ze daar in Australië in ieder geval geen last van heeft. Alleen maar vakantie vieren zit er ook niet echt in, vertelt Maartje: "Ik mag daar niet werken en heb hier wel mijn vaste lasten. Het wordt dus al duur genoeg."

therapie

Maartje start als ze weer terug is in Nederland met een speciale immunotherapie. Deze therapie bestaat uit het toedienen van allergenen in steeds hogere concentraties om haar op die manier minder allergisch te maken. Ze hoopt dat dit volgend jaar wat meer verlichting zal brengen.

Ster advertentie
Ster advertentie